Oglasila se Vjosa Osmani o tome da li joj je Radoičić omogućio glasove Srpske liste 1Printskrin Fejsbuk/V. Osmani

Predsednica Kosova Vjosa Osmani ocenila je danas kao „deo predizborne kampanje“ navode lidera Alijanse novo Kosovo Bedžeta Pacolija da je on u njenom i u prisustvu premijera Aljbina Kurtija telefonom razgovarao s Milanom Radoičićem kako bi obezbedio podršku poslanika Srpske liste za izbor Osmani za predsednicu Kosova.Osmani je kazala da se uoči izbora „mogu čuti razne izjave“.

„Takve izjave su deo predizborne kampanje“, rekla je Osmani i pozvala novinare koji su postavili to pitanje da se pismeno obrate njenom kabinetu.

Pacoli je prethodno izjavio da je nakon drugog telefonskog razgovora, po nalogu Radoičića, na sednicu došao poslanik goranske partije Adem Hodžaj i glasao za izbor Osmani za predsednicu Kosova.

Hodžaj je potom za prištinske medije potvrdio da je na sednicu došao po nalogu Radoičića, pošto je prethodno poslanička grupa Srpske liste, čiji je on član, odlučila da ne učestvuje na sednici i ne glasa za predsednicu Osmani.

Kabinet premijera Kurtija odbacio je Pacolijeve navode kao neistinite posle čega su na društvenim mrežama usledili brojni napadi na Pacolija i članove njegove porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari