Vjosa Osmani u godišnjem obraćanju: Današnja Vučićeva politika je jučerašnja politika Miloševića

Ostavite komentar


  1. Та је земља коју би сте да својатате натопљена крвљу Лазаревих витезова, та крв је тапија на Космет. Ту чињеницу не мења ко је или ко ће бити на кормилу Србије.

  2. Ova zamišlja da neko nju konta i da je značajna. Voleo BiH da vidim gde ce biti kada
    Sve bude na svom mestu i to bez zla i bez rata.

  3. KiM je vekovno sveto ognjište Srbije i ona se nikako ne treba nje odreći, a kamoli slušati neke vajne predloge i ultimatume bilo koga kako rešiti trenutnu situaciju na KiM.

  4. Na tzv. Kosovu ne važe nikakve norme i pravila niti postoje nikakvi zakoni i medijske slobode. A non-stop se busaju kako im je država jedinstvena u poštovanju ljudskih prava i sloboda.

  5. Ostajemo dosledni svom stavu, a to je da bez obzira na pritiske i ucene, nećemo dozvoliti da se naruši naš nacionalni interes kada je u pitanju rešavanje pitanja KiM.

  6. Potreban je pritisak međunarodne zajednice kako bi Priština nastupala na racionalan način.

  7. Međunarodno pravo i pravda su na strani Srbije i to je branik naših nacionalnih interesa.

  8. Moramo da nadjemo način i zaustavimo Kurtijevu tiraniju, da se poštuje međunarodno pravo i rezolucija 1244 koja je pravni akt koji se nikako ne sme zaobilaziti. Tako da se ovo Vjosino naklapanje može slobodno ignorisati.

  9. Tzv. Kosovo je i napravio zapad radi trgovene drogom, ljudima i organima. To svi znaju čak i na zapadu. Nema šta tu mnogo da bilo ko polemiše. Posebno dotična Osmani Vjosa.

  10. Verujemo u konačno svetlo na kraju tunela za naš narod na KiM, na pobedu nad tiranijom koju sprovodi Priština.

  11. Opstanak Srba je međunarodna obaveza, kao i Briselski sporazum, ali Priština odbija da to uradi.

  12. Vjosa je u pravu i kaze istinu, a vi i dalje birajte vaseg vodju cije lazi volite slusati.

  13. „Današnja Vučićeva politika je jučerašnja politika Miloševića..“
    – Što je i bilo za očekivati ! Vučić je kod Miloševića bio ministar i ne može drugačije. Plus sve ono što je nasledio od DOS-a uspeo je da napravi još gorim !

  14. Sloba jeste bio mnogo los po sopstveni narod,kao i ovaj na vlasti,ali njih dvojica ne mogu da se porede.Sloba je bio beba u odnosu na ovoga,ovo je tesko zlo.A Kosovo i Metohiju treba podeliti na dva dela,i izmedju podici ogroman zid,i to je to.Jer ovako ce ovo trajati večno.Mozda to nekom i odgovara.

  15. Normalizacija između države Srbije i države Kosovo uvjet je ulaska Srbije u EU. Ako to želi, alternativa su kineski krediti i Putinova čizma, nema đabe večere. Sve ostalo je jeftina demagogija. Srbija bira, Europa je več davno izabrala i Srbiju se više ništa ne pita. Između dva zla mora izabrati manje. Ili če postati dio EU ili če ostati evropska Sjeverna Koreja.

  16. Samo slepac ne moze da vidi kontinuitet politike Aljbina Kurtija i Osmanijeve u odnosu na zaostalu i agresivnu velikoalbansku, sovinisticku politiku koju su pre njih sprovodili, albanski kadar u Titovom rezimu, Enver Hodza, albanski saradnici i trabanti fasisticke Italije i nacisticke Nemacke… Svaki put kada su albanski nacionalisti imali zaledjinu, od Turaka do danas, ponasali su se isto i radili su isto. Osmanijeva moze da izigrava „modernost“ i „avangardu“ i „demokraticnost“ i sta sve ne samo tamo gde ni nju ni Albance JOS ne poznaju.

  17. Neke od komentatora ne razumijem, jer kažu, citiram :Osmani svoje mišljenje, nego priča ustima Kurtija! Pa da li je ona vlade koju vodi dotični? Jeste! Pa zar će solirati, a dio je njegovog političkog krila. Molim vas kad kritizirate , malo razmislite prije nego nešto napišete!

  18. @emil bregar

    Smesno, koja „drzava kosova“? Drzave su na spisku clanica UN-a a tamo te tvorevine nema niti ce je biti, kao sto nema ni Donjecka ili severnog dela Kipra. Da li kapiras da 5 clanica EU ne priznaju tu albansku tvorevinu na Kosovu? Da neces mozda i njih da posaljes za Kinu ili izbacis iz EU? Zbog koga? Tog pateticnog, izdrzavanog, nesposobnog protektorata na Kosovu? Srbija ne mora nista a narocito ne da se povinuje naredjenjima Nemacke ili da se prilagodjava prohtevima velikoalbanskih sovinista. Ni Nemci ni Albanci nisu olicenje Evrope. Sada je galama jer odlazi ova EU i USA garnitura, hteli bi da proguraju sto vise dok su jos na funkcijama a kada pocnu izbori i nakon izbora vraca se sve na staro. Problem Kosova i regiona se nece resiti legalizacijom te albanske tvorevine niti konstantnim ucenjivanjem Srbije, sada sa Kosovom a sutra sa Republikom Srpskom, posle toga nekim kompleksaskim zahtevima Hrvatske i cega sve ne. Naprotiv.

  19. Zašto bi bilo ko očekivao da se ova razlikuje od Ane Brnabić i da ima svoje mišljenje ili da sme da kaže nešto što joj Kurti nije odobrio? Isto kao i očekivati da Ana kaže m ng nešto svoje a ne ono dobijeno od AV.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.