Vlada Kosova: Bićemo punopravna članica Interpola

Ostavite komentar


  1. Pa o čemu vi pričate, pa glavne rute kriminala idu preko KiM, trgovina drogom, oružjem, ljudima. Srbi žive u GETIMA, izloženi su napadima svakodnevno etc. Eto koliko ste pokazali da želite borbu protiv kriminala, koji je inače Vaš glavni izvor prihoda. I Vi nešto pričate, sramota.

    1. Nedo, sto se kriminalnih organizacija tice, nasa zemlja Srbija je vec 20-ak godina najnotornija na Balkanu:
      – Nasi „momci“ su ubedljivo najveci krijumcari droge u regionu. Toliko su uznapredovali da postaju igraci i na svetskom nivou. Nedavno je jednom „nasem“ zaplenjen brod sa preko 2.5 tone kokaina.
      – Mnogi bivsi „patriotski ratnici“ iz 90-ih su se organizovali u pljackaske grupe i haraju Evropom. Od 2000 naovamo retko koha godina je prosla a sa neki od njih nisu organizovali spektakularnu pljacku negde u Evropi. Od Svedske do Spanije, pljacke sa pucanjem i ubistvima su karakteristike raznih „pink pantera“ i ostale menazerije. Nasi tabloidi im se otvoreno dive i redovno izvestavaju o njihovim podvizima.
      – Srbi su vec postali najpiznatiji placeni ubice na svetu. U isto vreme, vodje juznoamerickih narko kartela cesto angazuju nase „momke“ kao telohranitelje. Nekoliko spektakularnih ubistava se desilo u Juznoj Africi ove godine. U oruzanim obracunima u Kolumbiji, Venecueli i drugim juznoamerickim zemljama Srbi su vrli cesto „glavni junaci“.
      Pretekli smo mi, Nedo, Siptare odavno a za prvo mesto u Evropi se sad takmicimo sa Rusima.

  2. Vlada u Prištini objavila je danas da Kosovo nije uspelo da postane član Interpola i izrazila „duboko razočaranje“ što Kosovo neće biti deo svetske policije porodice koja se bori protiv transnacionalnog kriminala, prenosi Koha.net.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.