Vlada Kosova: Kurti u Briselu predstavio nekoliko poglavlja sa relevantnim elementima sveobuhvatnog sporazuma 1Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Premijer Kosova Aljbin Kurti je danas u Briselu, tokom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem predstavio nekoliko poglavlja sa relevantnim elementima koje okvir sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma treba da sadrži, saopšteno je iz vlade Kosova.

U saopštenju se ističe da su današnjem sastanku održanom uz posredovanje EU, bile dve teme na dnevnom redu a da je „prva bila rasprava o Opštem okviru sporazuma“.

Navedeno je da je „Kurti naglasio da ovaj sporazum treba da bude pravno obavezujući za potpunu normalizaciju odnosa uz međusobno priznanje u centru“.

Druga tema, kako je saopšteno, bila su aktuelna politička i bezbednosna pitanja.

Kurti je, po tom pitanju, „istakao značaj zakonitosti i ustavnosti kao garancije mira, bezbednosti i jednakosti za sve građane Kosova, bez razlike“.

U saopštenju je navedeno da je Kurti zahvalio EU i njenim predstavnicima „na organizaciji i posredovanju u razgovorima, u pravcu normalizacije bilateralnih odnosa između Kosova i Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari