Vladanka Malović: Vučić Hrvatima istinu sasuo u lice 1Vladanka Malović Foto: Miroslav Dragojević

Predsednica Službe za informisanje i članica Predsedništva SNS Vladanka Malović najoštrije je danas osudila „brutalnu hajku koja se vodi protiv predsednika SNS i predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića od strane predstavnika hrvatske vlasti, političara i medija“.

„Očigledno je da su hrvatski zvaničnici veoma nervozni, jer su ostali bez ijednog argumenta protiv države Srbije i srpskog naroda. Aleksandar Vučić je juče, na pristojan i dostojanstven način, i pred građanima Srbije, i pred građanima Hrvatske, a i pred celom međunarodnom javnošću, razotkrio njihove laži, licemerje i sramnu ucenjivačku politiku“, navodi se u pisanoj izjavi Malovićeve, inače njenoj prvoj zvaničnoj izjavi ne računajući govor na otvaranju izložbe „Necenzurisane laži“ u Beogradu.

Ona je istakla da je ne čudi „što hrvatskim zvaničnicima smeta jasna i nedvosmislena poruka Aleksandra Vučića – da Srbija više nikada neće dozvoliti ponižavanje svoje države i svih svojih građana, i što im je u lice sasuo, prvi put otkako se pamti istorija srpsko-hrvatskih odnosa, sve činjenice fašističke politike koju vodi Hrvatska, preciznije: istinu i samo istinu“.

„Nažalost, još jednom imamo priliku da vidimo na delu prostačke napade na njegovu porodicu, koju hrvatski mediji nazivaju četničkom. Istine radi, želim da kažem da u porodici Aleksandra Vučića niko nikada nije bio četnik, a jesu bili Srbi, koji su zaklani i pobijeni, samo zato što su Srbi. Srpska napredna stranka, predvođena Aleksandrom Vučićem, nastaviće da se zalaže za mir i stabilnost u regionu, za to da se građani bilo koje zemlje ne dele po verskoj i nacionalnoj pripadnosti, za normalan život svih građana i budućnost naše dece, koja će biti oslobođena od fašističkih politika“, ocenjuje Malović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari