Vladeta Janković: Dolazak Olafa Šolca u Srbiju nije znak uvažavanja, već ono što se zove „poljubac smrti“

Ostavite komentar


  1. Gospodine profesore novopeceni penzioneri su bila baza demokratske stranke a bivsi penzioneri koji su glasali protiv opozocije su blagomeni davno na onom svetu pa na nasu zalost nama je omladina zatrovana neradom i pogodnostima koji im pruza ovaj rezim

  2. Bolna istina iz pera Vladetinog koja je dostupna 30%stanovništva.Ostalih 70% su nepismeni idioti,huligani,starlete i SNS mafijasi.

  3. Браво,професоре,легендо! Милина Вас је слушати. И послушати.

  4. Kompletan igrokaz je isplaniran.
    Prvi čin: razbijanje opozicije, sa efektnim završetkom izdaje jednog njenog dela;
    Drugi čin: poslednje ispumpavanje energije za proteste;
    Treći čin: frontalni napad na sve misleće u SR Srbiji, uz pomoć svetskih prijatelja.
    Tako da vlast sad ima čistu situaciju da sprovede šta god želi( ne samo litijum).
    Izlazio sam na sve moguće proteste. Od sad samo na one bez prisustva političara ili bilo kakvih poznatih likova.

  5. Kako ono beše kada raspala opozicija ide kod Olafa Šolca (a primi je deseti zamenik petog sekretara) da traži sankcije za Srbiju!? Sami ste tražili mešanje zapada u prilike un Srbiji, evo zapad se meša, samo ne onako kako je opozicija fantazirala.

  6. „…zametak ozbiljnog društvenog preokreta“ – iz Vaših usta u Božije uši, dragi Vladeta!

  7. Šta još treba da se desi pa da ljubitelji EU shvate da im Srbija nije potrebna zbog EU vrednosti i drugih gluposti već amo radi jeftine radne snage i sirovina ?Ako ni posle ovoga opozicija ne ukapira kako stoje stvari neka batale politiku nije to za njih.Naravno EU jasno daje odgovor Kako to neko dobija iyboe u Beogradu i kade a EU okreće glavu?Predlog – Samo vi opet tražite izbore …

  8. Sve je tacno i lepo rekao.
    Ne verujem da ce se usuditi da kopaju jer to je pad rezima.
    Moguce da je to dimna bomba, da bi posle rekao da je zbog otpora naroda ovo neizvodljivo.
    Kako god, nece kopati.

  9. Neće se švabo okanuti naše zemlje,ma nema ti tu Boga.
    Koštaće nas debelo,al na kraju njih će mnogo više,kao što ih je i ranije koštalo.

  10. Tako je Vladeta, uzdati se u se i u svoje kljuse. Samo to kljuse krepalo u post socijalističkim burazerskim privatizacijama, korupcijama, lopovlucima, favorizovanju stranih kompanija, uništavanju i rasprodaji domaćih banaka, poljoprivrednih i rudarskih resursa, ukratko uništenje privrede je bilo sistemsko i temeljito. Živela demokratija.

  11. Kad imamo zločinačku vlast sve je moguće. Kopanje litijuma nam je nagrada za predaju Kosova. Pitam se samo da li je u SNSu i SPSu ostao još poneki patriota koji neće za šaku dolara prodati dedovinu. Jadan smo mi narod.

  12. Dolazi u posetu svojim kolonijalnim vlastima,da zamazu oci narodu velikim poslovima milenijuma. Mantra zlatnog doba da se nastavi u kolonijici. Smrt okupacionim silama!

  13. I Makron zbog toga dolazi? Ne budite smesni. Balansira izmedju istoka i zapada. Razlika izmedju njega i Tita je sto je Tito bio zapadni projekat.

  14. @Boža
    Kakav Tito, istok, zapad….ovo je mafija, nema veze sa politikom. Organizovana po uzoru na Koza Nostru, vlada zastrašivanjem i batinašima, reketira, ucenjuje zaposlene po institucijama, „omerta“ na medijima i Gebels propaganda, crni džipovi bez tablica, šef javno brani kriminalce, korupcija od vrha do dna, ne rade institucije, korumpirane sudije, njihova je i policija, i vojska, droga kao „državni posao“….to ne liči ni na državu kamoli na politiku. Mi smo okupirana zemlja. Nema ovde političara samo mafija.

  15. Dragi profesore, Vaši tekstovi su mi veoma značajni, ali sam u danu kada Šolc sa Vučićem ugovara detalje našeg konačnog kraja očekivao mnogo više. Ujedinjena opozicija je mogla poslati poziv svima, i levima i desnima, da se skupimo i krenemo u mirnom maršu. Da se tako uradilo, bilo bi više ljudi nego u vrhovima Ribnikara, uprkos vrućini, jer svi razumemo da je ovo „Poljubac smrti“ za Srbiju, a ne za Vučića. Da se tako uradilo, Šolc bi i sam otišao pre nego što je došao. Međutim, veliki delovi opozicije imaju spoljašnji ili unutrašnji poriv da ne govore o KiM ni o litijumu. Na žalost, mnogi opozicioni lideri misle da se Vučić može smeniti vikend aktivnostima. Bojim se da neki ne žele da se protive degradaciji Srbije u rudarsku koloniju, već žele da se izbore za vodeću ulogu u toj rudarskoj koloniji. Nemojte mi zameriti, ali, ja imam 31 godinu, oženjen sam i imam dvoje dece. Nisam još potpisao ugovor ni kupio karte, ali imam podršku žene da odemo odavde. Ne želim da mi deca trpe arsen, bor, kadmijum i druge otrove koje nam upravo sada, dok ovo piše, zakuvavaju Vučić i Šolc.

  16. Postovani prof Jankovicu, ovaj kroki sadasnjeg rezima treba cuvati za uzbenike i citati ga sada ljudima, tri puta dnevno.
    Samo jedna, rejkla bih, bitna korekcija. Oni koji su pred penzijom i od skoro u njoj su Vase biracko telo koje se vijalo po ulicama od devedesetih. Ocigledno smo ostali da ugasimo svetlo u nasoj Srbiji. Mladi i novopecena srednja klasa odavno nisu uz opoziciju, bar ne masovno.Promenjena je krvna grupa ovom narodu.

  17. Profesoru veliko poštovanje,tekst odličan,puls fantastičan.
    Ipak,instikt je moj nepogrešiv,
    Vode Atlantika i Tihog okeana se sastaju,ali se ne mešaju.

Ostavite komentar


Politika

Jovanović Ćuta: Branićemo Gornje Nedeljice kako znamo i umemo 8

Jovanović Ćuta: Branićemo Gornje Nedeljice kako znamo i umemo

Aleksanda Jovanović Ćuta lider Ekološkog ustanka, poručio je nakon zvaničnog prijema nemačkog kancelara Olafa Šolca, da će Ekološki ustanak uskoro izaći sa planom odbrane Gornjih nedeljica, da će u njih moći da uđu samo prijatelji, a da oni koji se nelaze u Palati Srbije to nisu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.