Vladeta JankovicFoto: FoNet Milica Vuckovic

Mladi građani Beograda imaće priliku da u četvratak u 15 sati postavljaju pitanja Vladeti Jankoviću, kandidatu opozicione „Ujedinjena Srbija“ za gradonačelnika Beograda na izborima 3. aprila.

Kako nam je rečeno u Jankovićevom izbornom štabu, mladi od oko 18 do oko 28 godina ispitivaće Jankovića o svemu što ih zanima.

Janković je to i najavio gostujući jutros na televiziji N1 rekavši da će na tribini pod nazivom „Vladeta i mladi“ izvlačiti pitanja sa ceduljica kao na ispitu.

– Pitanja izvlačim i odgovaram. Mogu i da zamenim pitanje i dobijam ocenu manje – rekao je Janković najavljujući prvu od serija tribina koje će održati u kampanji koja je počela posle predstavljanja njegovog tima.

Mesto održavanja tribine biće naknadno objavljeno.

Janković je između ostalog rekao i da želi da kada bude upravljao Beogradom sve bude transparentno i bez tajnih ugovora, te da će i javnost znati sve što znao i on.

Janković koaliciju „Moramo“ vidi kao „drugo krilo jedne letelice“

– I jednog dana ćemo, ako sve bude kao treba, i formirati gradsku vlast – rekao je Janković.

Upitan šta će reći stanovnicima Marinkove bare kada im bude objašnjavao pogrešnu konotaciju u kojoj se taj deo grada nedavno našao, uz Borču, Jankovič je naveo da je to figura govora i znači „u bestragiju“.

– Nekada davno, u doba naših baba i deda, Marinkova bara je bila daleka periferija. Kad ste hteli da kažete „bogu iza leđa“ rekli ste u Marinkovoj bari. Takve stvari se zlupotrebljavaju šta god da kažete – naveo je on između ostalog.

A na pitanje kako objašnjava to što je predsednik SNS Aleksandar Vučić kampanju počeo u Borči, on kaže da je to neverovatno.

– Ima neke senzore i moćnu propagandnu ekupu koja mu je skrenula pažnju da je Boča pomenuta i on odmah odlazi tamo. A ne bi smeo tamo da se pojavi jer je obećao 2017. ljudima kanalizaciju. I on sad ode i kaže počećemo gradnju kanalizacije za par meseci. To je njegov tipični bezobrazluk – rekao je Janković.

Upitan da li je stanovnike Beogradu na vodi uvredio rekavši da tamo žive skorojevići i da je to spomenik opranom novcu, on odgovara da je kontrukcija poput Beograda na vodi temeljno nezdrava.

On podseća da tamo kvadrat košta 10.000 evra, što je prema njegovom sudu neverovatno, te da su skorojevići u tom delu glavnog grada u malom broju i da su posledica jakog socijalnog potresa.

Komentarišući kritike na račun njegovih godina, Janković kaže da će svaka budala da napravi šalu na račun demencije. On smatrad aima prdnosti u njegovim, kako kaže poodmaklim godinama, jer niko ne može da ga uplaši i uceni.

– Molili su me da dođem i nudili mi to. Sada mogu otvoreno da im kažem da nešto greše. Svako od vođa koalicije zna to – kazao je kandidat za gradonačelnika.

On ne očekuje da „borba“ za Beograd bude laka.

– To neće biti laka brobra. Ovi se drže zubima i noktima za poližaje zarađene poniženjima – kazao je Janković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari