Vladika Teodosije: Patrijarh Pavle nije bio za podelu KiM

Ostavite komentar


  1. Ova podela iz medija je da 95% ide Albancima a 5% nama, plus njima jos pride oko Preseva.

    1. Да ли то неко од администратора сајта Данаса ради за службу безбедности? Пошто све негативне коментаре у којима се прозива ДБ, тј. БИА, волшебно цензурише и не објављује!? Као да ће тиме успети нешто да спречи…Ниво размишљања једног балканског шпијуна из 1968. Заиста смешно….

  2. Je li zbog ovoga AV lobira kod patrijarha da vladika Teodosije bude smenjen?

  3. Zar je moguće da su došli do toga da izvrću reči jednog takvog sveca?! Gde će vam duša?

  4. И, сада, по владици Теодосију, испада да СПЦ боље зна од Вучића шта је мислио патријарх Павле?!! Ово је велико непоштовање према Председнику Вучићу који се толико бори за нашу будућност. Можда би требало размислити о хапшењу овог владике.

      1. Vucic sve najbolje zna.
        On je izmislio drugi Njutnov zakon, Lepenski vir,
        pobedio Nemce na Sutjesci i
        bio recenzent sabranih dela Vojvode od Sampite.

    1. Recimo, da vecu glupost u zivotu nisam procitao a dobio prostor na portalu „Danas-a“?

    2. Nije to o „Hiledarskom (atoskom) statusu SPS na KiM“ i ostanak cetri opstine severno od Ibra u Srbiji patrijarh Pavle spomenuo Vucicu vec Cosicu.

  5. naravno da je presna laz. gade mi se te novinbe, poput kurira i slicni koji izmisljaju sznanja u skladu sa zeljama vlasti.

  6. Niko te pri susretu ne pita „kako si (nekada) bio“ nego „kako si“… Kosovo je izgubljeno losim upravljanjem i na kraju i ratom. Sve ostalo je farsa…

    1. Када би заиста било тако, 1389. па надаље и Србија је била изгубљена „лошим управљањем“ и ратом ! То да данас постоји, ипак није фарса.

      1. Vi ste u dubokoj zabludi, Srbija je nastala tek posle Berlinskog Kongresa i to su njene granice. Ali „Ko trazi vece izgibi iz vrece“, kaze se u Srbiji.

  7. Gebels bi im pozavideo!
    Laz je napisana i deo tih ljudi koji postuju patrijarha Pavla sad veruje da je on to pricao…cilj ispunjen.
    Neverovatno da im nista nije sveto pa ni takav velikan kao patrijarh Pavle, covek negde mora imati granicu

  8. „Kosovo će u 21. veku biti mera i provera svih nas, od skromnih trudbenika do patrijarha i vođa srpskog plemena. Ne budemo li dostojni Kosova, nećemo biti dostojni ni svog zemaljskog postojanja. Nestaćemo kao da nas nije bilo, a na našem mestu živeće neko drugi“ Kosovo u XXI veku živi posledice XX veka. Trudbenika nema puno. Plemenske vođe u Evropi u XXI (pa i XIX veku) ne postoje. Ima ih u Avganistanu. Ako Kosovo posmatramo kao neotuđivi deo zemaljskog carstva postoji poreklo njegove imovine. Zašto u Srbiji ne postoji zakon o poreklu imovine – mislite kroz XXI vek. Kosovo nećete vratiti, Srbija će još više da opustoši, osiromaši, ostari i zaostaje. Da se SPC kod Miloševića toliko zalagala za normalno rešenje tog problema koliko je uživala slobodu bez poreza, bahatila se i razmetala materijalnim bogatstvom, pravno oslobođena bilo kakve odgovornosti čak i za pedofiliju, možda ne bi sada bila tu gde jeste. Sa takvim odnosom prema Kosovu za koju deceniju na Kosovu neće biti nijednog Srbina i Srpkinje. Ostatak Srbije, bez Kosova, već sada je ispod nivoa razvijenosti Rumunije. Ako nećete da spašavate što se može spasiti nego ćete stalno da zauzimate poziciju nevine žrtve, gordi bez spoznaje koja je naša krivica za ovo stanje, ova zemlja će završiti kao ruglo Evrope. Ako vas je uopšte briga jer u Nemačkoj i Kanadi živi deset puta više Srba nego na Kosovu. A vi ajte kakogod

  9. „Naša Crkva se zato dosledno uvek borila za pravo našeg naroda da ostane i opstane na ovim prostorima“ – rezultat poznat, Srba na KiM ima manje od 5%

  10. Ništa mi nije jasno ?
    Kao da imate različite administratore za komentare po pojedinim rubrikama ?
    Od sinoć očekujem da mi se objavi komentar – ovde.
    Ne mogu „da dobacim“ šta to i u čije ime cenzurišete ?
    Ako su ispunjeni uslovi : bez vređanja, širenja netrpeljivosti, itd. zašto sve ne objavite ?

  11. 20 g je kosovo nezavisno. drugo kosovo i albanija jedna drzava uskoro, americki, engleski i nemacni plan.

  12. Kao potvrdu ove tvrdnje postoje depese americke ambasade u Beogradu koje je otkrio Vikiliks, u kojima stoji da je Patrijarh Pavle bio zestoki protivnik predaje Kosova i da je njegova smrt i dolazak Irineja odlican za interese SAD kada je priznanje Kosova u pitanju. i ulazak Srbije u EU i NATO.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.