Vladimir Đukanović poručio gospodi iz vlasti i opozicije da se manu glupavih komentara 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Član Predsedništva SNS i advokat  Vladimir Đukanović poručio je „gospodi iz vlasti i opozicije“ da se manu glupavih komentara o njegovom distanciranju od SNS.

On je na svom Tviter nalogu napisao:“ Gospodo, što vi u vlasti, što vi u opoziciji, manite se glupavih komentara o tome kako ću da menjam stranu, kako se perem od nečega, kako se distanciram od SNS i slične besmislice. Ne gospodo, ne brinite se. Ništa od toga nema. Posebno nemojte da se brinete za vaše pozicije i da ću vas ja nečim ugroziti“.

Kao je dodao, glupo je što angažujete tolike armije botova da pišu vulgarne komentare.

„Od mene vam ne preti nikakva opasnost, niti bilo koga ugrožavam. Nezainteresovan sam za bilo kakav oblik aktivnog političkog angažmana, osim što glasanjem i komentarisanjem na društvenim mrežama za svoju dušu podržavam Aleksandra Vučića. Dakle, ne kandidujem se za bilo šta, niti me bilo šta u vezi sa političkim ili državnim funkcijama u buduće zanima. Na vašu, a i na moju sreću, nećete imati tu čast da me gledate u aktivno političkoj areni. Ova pasivna na društvenim mrežama je moje zadovoljstvo“, navodi on.

Kako zaključuje, nije znao da njegovi tvitovi toliko pogađaju, ali očito mnogima nije savest čista. „Tu vam već ne mogu da pomognem, a pisaću šta god ja hoću i šta mi je na duši“, kaže Đukanović.

Iako tvrdi da ga više nećemo viđati u političkoj areni i da se ne bavi politikom, on je, bar još uvek na zavničnom sajtu narodne skupštine, poslanik SNS i član u važnim odborima, Odboru za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu čiji je predsednik i Odboru za kontrolu službi bezbednosti, a šef je i Delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO.

Pažnju zainteresovane javnosti Đukanović je ovih dana na Tviteru privukao svojim komentarima na „aferu snimak“ u koju je umešan gradonačelnik Beograda i potpredsednik SNS Aleksandar Šapić, a u kojoj se u javnosti pojavio snimak njegovog šefa kabineta koji navodno nudi nameštanje tendera firmi Kentkart ako pristane na raskid ugovora sa Gradom.

Kako je Danas pisao, nezvanično nam je u opoziciji rečeno da im je reagovanje Đukanovića na aferu simptomatično, budući da ga oni vide kao glasnogovornika predsednika SNS Aleksandar Vučića.

Đukanović je na svom Tviter nalogu napisao:“ Pažljivo sam preslušao snimak koji je BIRN objavio u vezi „predloga“ raskida saradnje grada Beograda sa firmom „Kentkart“ koju je izneo šef kabineta gradonačelnika Beograda. Pročitao sam izjave ljudi iz firme „Kentkart“. Više je nego jasno da pravosudni organi moraju najhitnije da reaguju. Ukoliko je zaista tačno da je ljudima iz „Kentkarta“ ponuđeno da pristanu na raskid ugovora, a da im se za uzvrat ponudi neki drugi posao kroz nameštenu javnu nabavku, uz najavu da ako ne pristanu imaće rat sa gradskom upravom, to je za procesuiranje i momentalnu smenu onog ko im je to ponudio“, napisao je Đukanović.

Na to je reagovao Šapić rekavši da ne prati šta priča Đukanović, „pošto se on ne bavi politikom, a stalno nešto objašnjava, ali on je zabrinut, zabrinut je i poziva da se reaguje“.

Đukanović nije ostao dužan pa je opet tvitovao da mu apsolutno nikakva namera nije bila da polemiše sa dr Aleksandrom Šapićem, jer nema doktorat kao on i nije na njegovom nivou.

„Ne znam zašto se on osetio prozvanim da komentariše moje tvitove. Niti sam ga optužio za nešto, niti to želim. Samo sam, shodno onom što sam čuo, posebno od njega, rekao da je nedopustivo da se čini krivično delo da bi se nešto što je on pomislio da je štetno za Beograd prekinulo. Nameštanje tendera ukoliko je predloženo je nedopustivo. Suština je u tome da niko u SNS nije dužan da brani nešto što je očito krivično delo i da za to bude napadan u svakoj mogućoj TV emisiji. Uvaženi dr Aleksandar Šapić bi morao da to ima na umu. Ako smatra da je sve učinio u skladu sa zakonom, onda čemu njegova nervozna reakcija?Inače, naravno, sa mnom nema problem. Zaista se ne bavim aktivno politikom, ali se bavim tako što je komentarišem kao i svaki drugi građanin. Ukoliko mu smetam što sam formalno član predsedništva SNS, nikakav problem, podneću ostavku. Samo ne želim da budem u istom timu sa nekim ko opravdava ili je čak možda podsticao izvršenje krivičnog dela“, napisao je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari