Vladimir Đukanović spreman da se odrekne poslaničkog mandata, ali ne i Vučića 1foto FoNet Zoran Mrđa

Voljan sam poslanički mandat da ustupim nekom ko ima više želje i političke ambicije i o tome sam  razgovarao i razgovaraću sa ljudima iz stranke, jer u svakoj organizaciji postoji neki red i dogovor, navodi Vladimir Đukanović, poslanik SNS.

Đukanović već neko vreme na Tviteru piše o tome da se politikom ne bavi i da se iz nje povukao iako je aktivni poslanik SNS i član u važnim skupštinskim odborima, Odboru za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu čiji je predsednik i Odboru za kontrolu službi bezbednosti, a šef je i Delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO.

On je na Tviteru napisao da su mu zanimljivi komentari na njegovu odluku da se više ne bavim aktivno politikom.

„Prosto da se čovek zgrane koliko neznanja i zlonamernosti postoji kod ljudi. Lupetaju kako sam se povukao, perem ruke od SNS i slične gluposti. Ja se ponosim što sam član SNS i glasaću i podržavati do kraja Vučićevu politiku, jer je smatram najboljom za zemlju. Jedva čekam da me ovi „junaci“ sa društvenih mreža procesuiraju kako prete, jer sve što sam radio ponovio bih opet i na svakom mestu bih se suprotstavio onome za šta se oni zalažu“, napisao je on.

Kako je opisao, aktivno bavljenje politikom podrazumeva aktivan pre svega stranački angažman i rad.

„Ja se tim delom više ne bavim. Dakle, ne učestvujem u stranačkom radu, ne nastupam u medijima (osim što prihvatam u „Hit tvit“ emisiji da gostujem), ne promovišem stranku, ne učestvujem u stranačkim akcijama, odlučivanju i svemu ostalom što podrazumeva aktivan politički rad unutar stranke. Razlog je taj što nemam vremena da se tom radu posvetim i zato što je vreme za mlađe. Voljan sam i poslanički mandat da ustupim nekom ko ima više želje i političke ambicije da se bori i o tome sam svakako razgovarao i razgovaraću sa ljudima iz stranke, jer u svakoj organizaciji postoji neki red i dogovor. Nemam nikakvu političku ambiciju, u politici sam dostigao nivo iznad kog objektivno više ne mogu, a s obzirom da dovoljno poznajem sebe i da sam sa obe noge na zemlji jasno je da više ne vredim i da mogu samo da stagniram“, naveo je on.

Kako je dodao, državne i stranačke funkcije ga apsolutno ne interesuju, čak se gadi funkcija.

„Otišao sam u neke druge vode i to me ispunjava i čini srećnim. Advokatura je stil života i uživam u njemu. Politiku pratim krajnje pasivno, tako što je komentarišem u kolumnama ili na društvenim mrežama, ali ne ulazim u polemike, jer nemam nameru svoj stav nikom da namećem i ne zanima me da li se sa njim neko slaže ili ne slaže. Jednog dana možda se ponovo aktiviram, ali za to je potrebno vreme i mnogo toga da se poklopi. Zato mi nisu jasni brojni zlonamerni komentari, ali ljudi valjda uživaju u zlobi. Živi vi meni svi bili“ zaključio je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari