Vladimir Kostić na tribini ProGlas-a u Valjevu: Podrška Vučiću koji nije kandidat ni na jednoj listi vređa inteligenciju 1Foto: Inicijativa "ProGlas"

Podrška predsedniku Srbije Alekandru Vučiću, koji nije kandidat ni na jednoj parlmentarnoj ili lokalnoj listi, vređa inteligenciju, upozorio je večaras jedan od prvih potpisnika inicijative ProGlas akedemik Vladimir Kostić.

On je, na tribini inicijative ProGlas u Valjevu, rekao da to nije partija koja predstavlja svoj program za izbore, već to rade država i izvršna vlast, čiji cilj je da Srbija ne sme da bude bolja država.

Inicijativa ProGlas, precizirao je Kostić, sebe je definisala kao zabrinute građane i ništa više.

Želimo mirnu starost pored svojih unuka, koji će živeti u Srbiji, i ništa preko toga. Mi vlast ne želimo, poručio je Kostić.

Glumac Dragan Bjelogrilić, jedan od prvih potpisnika inicijative, rekao je da nikad u istoriji Srbije nikome nije uspelo da se izbori da se konkretnim stvarima bave stručni ljudi, i istakao da je sad prilika da se to uradi.

Naša inicijativa je krenula rizičnim putem, znali smo da će nas napadati. To nam daje pravo i nadu da verujemo da ovo što radimo ima smisla, kazao je Bjelogrlić.

On je dodao da zato ljudi treba da pokušaju da sistemski menjaju stvari i da promene moraju da krenu od nižih nivoa, jer je neko sa očigledno „vrlo smišljenom i podlom“ namerom krenuo da posvađa društvo u Srbiji.

Ti koji su svađali i delili narod na dva dela, prvi moraju da odgovaraju zbog toga. Nadam se da će taj dan doći, poručio je on.

Novinar Petar Popović naglasio je da se na tribinama opozicije nikad neće reći ni reč protiv Srbije, jer se poštuje samo zakonom zagarantovana sloboda govora.

Iza svih nepočinstava i nepravdi postoji jedno seme. Mislite o svojoj deci i unucima, jer će oni plaćati dugove ove zemlje, upozorio je on.

Naredna tribina ProGlasa biće održana u sredu u Kragujevcu i biće prva na otvorenom. Okupljenima će se obratiti profesorke Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović i Tamara Džamonja Ignjatović, sudija i pisac Miodrag Majić i pravnik Savo Manojlović, a na bini će biti i bubnjarski ansambl Balkanska lavina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari