Pajić (PSG) upitao vlast šta će preuzeti povodom najavljenih poplava 1Prinskrin Pokretslobodnih.rs

Član predsedništva Pokreta slobodnih građana Vladimir Pajić, rekao je danas na konferenciji za medije da je PSG od Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu tražio izveštaj o preduzetim merama povodom najavljenih padavina i poplava.

Vladimir Pajić je dodao da će se taj pokret na predstojećoj sednici Skupštine fokusirati na nedovoljno odvajanje za kulturu, studentska pitanja i pomoć mladima.

Pajić je rekao da je PSG uoči sednice tražio  od Odbora izveštaj o merama i aktivnostima koje su preduzete povodom najavljenih padavina i mogućih poplava.

„Tražili smo izveštaj i za eventualnu sanaciju posledica takvih poplava“, rekao je Pajić i dodao da je novosadski odbor PSG takođe tražio iste izveštaje od gradskih vlasti.

„Oni su rekli da se već puni oko 5000 džakova koji će biti iskorišćeni u Novom Sadu. Ja bih iskoristio ovu priliku da upitam da li če biti iskorišćene i mobilne brane koje je država nabavljala? Da li će se koristiti u područjima u kojima možemo da očekujemo nepogode, pa i u Novom Sadu“, upitao je Pajić.

On je istakao da je činjenica da je resorni ministar Aleksandar Martinović, da je predsednik odbora Marijan Rističević, kao i da je ova vlast postupala neodgovorno za vreme ranijih poplava.

„U dnevnom redu odbora tražimo da se pozabavimo ovim problemima kako bismo ove nepogode dočekali što spremniji“, naglasio je Pajić.

Na pitanje novinara o najavljenom programu vanredne sednice Skupštine, koja je zakazana za ponedeljak, Pajić je rekao da se u budžetu nalaze „veliki megalomanski projekti, malo ali odvajanja za kulturu, studentska pitanja, pomoć mladima i slično“, te dodao da će se PSG najverovantije na to fokusirati na sednici o rebalansu budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari