Može li košarkaš da pobedi vaterpolistu: Sagovornici Danasa o mogućoj kandidaturi Vladimira Štimca za gradonačelnika 1Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Košarkaš Vladimir Štimac izjavio je nedavno da planira da se kandiduje za gradonačelnika Beograda. Reč je o sportisti koji nije član nijedne političke stranke. Izrazivši nameru za kandidovanje, rekao je o tome „razmišlja kao Beograđanin koji zna šta treba njegovom gradu“.

Vladimir Kuzmanović, bivši košarkaš, kaže za Danas da ako je Štimac stvarno rešen, ima kvalifikacije, ispunjava uslove i želi time da se bavi – zašto da ne.

– Znamo svi koliko je Vladimir Štimac čestit čovek, dobročinitelj i patriota. On je svoj patriotizam na delu pokazivao nastupima za reprezentaciju. Ako ima takve ambicije i rešenost da se tome posveti kako bi trebalo – neka proba – kaže Kuzmanović.

Podsetimo, Štimac je odgovarajući na pitanje da li bi se priključio nekoj stranci ili pokretu ako bi dobio poziv, odgovorio: „O tome ću razmisliti ako se desi, ali ne isključujem takvu mogućnost“.

Vladimir Pajić, član Predsedništva Pokreta slobodnih građana, kaže za Danas da je „pravo svakog građanina da bira i da bude biran”.

– S obzirom na to da Beograd nema direktne izbore za gradonačelnika, neophodno je da se kandidat nađe na nekoj od lista ponuđenih na izborima. Od presudnog je značaja da se opozicioni glasovi koncentrišu i da ne dođe do nepotrebnog rasipanja glasova. Pokret slobodnih građana će se truditi da zajedno sa partnerima ponudi najbolje rešenje za Beograd – zaključuje on.

Miloš Pavlović iz Narodnog pokreta Stbije ističe za Danas da potencijalna kandidatura košarkaša Vladimira Štimca samo pokazuje da obični građani Beograda, suočeni sa problemima koje ne mogu da reše, a čiji izvor je gradska vlast, nemaju drugog izbora nego da se direktno upuste u otvorenu borbu sa režimom.

– U ovom slučaju Vladimir je naš poznati košarkaš, koji svojom kandidaturom može da skrene pažnju na probleme sa kojima se suočava poput Milenijum tima, ali obični građani to ne mogu. U svakom slučaju. nadam se da će se za Beograd ponuditi najbolje rešenje u liku kandidata koji ce moći da pridobije poverenje svih Beograđana – zaključuje Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari