„Kako sam postao Gile baksuz“: Advokat Vladimir Tupanjac o razlozima zbog kojih je podneo žalbu na proglašenje izborne liste Sava Manojlovića na Vračaru

Ostavite komentar


  1. A dotični se nije bavio nezakonito proglašenim listama SNS-a, SPS-a i fantomskih lista… Lepo su Rimljani rekli:advocatus et non latro, res miranda populo.

  2. Drveni advokat. Što nisi podneo žalbu na rešenje SNS liste u Surčinu, gde je povređena rodna ravnopravnost. Nisi toliko tup kakvo ti je prezime već koristoljubiv. Svi u kurve ali nema ko da plati. Tebe izgleda ima. Svaka rupa nađe zskrpu

  3. Nisi ti Gile Baksuz, nego su te angažovali naprednjaci da im pomogneš. Samo brinem o zakonu, kao tvoj kolega Vučević. Tako je, brineš o zakonu kao tvoj kolega naprednjak Vučević.

  4. Gospodine Tupanjac,
    Bavo!
    Svaka čast.
    Pokušali su da kraduckaju ali našao se neko kome se ne dopada kraduckanje.

  5. U pravu su ovi koji te prozivaju da radiš za Vučića i Đilasa, oni imaju isti interes da obore listu Save Manojlovića.

  6. Po starom srpskom običaju komentari ispod ovog teksta su u pravcu „nisu krivi oni što su krali, nego oni koji su to konstatovali“…Dakle kad je Manojlović baš u trenutku rascepa u opoziciji pohlepno odlučio da iskoristi zgodan momenat ne bi li se pozicionirao na političkoj sceni, m9gao je bar da se potrudi da preda ispravne liste u sklasu sa zakon9m…Ovako, zaista pobudjuje sumnju, kako to da mu je SNS (izbornakomisija) tako lagano progledala kroz prste i pustila listu….

  7. Eto, sad smo pravna država – sve ostalo je bilo u savršenom redu, samo je još ovo falilo. Što se kaže jagoda na vrhu radikalskog šlaga…od blata.

  8. Čovek ne može da skupi 600 potpisa na Vračaru… O čemu dalje da govorimo.

  9. Moral i pravo
    21. maj 2024. u 18.12

    Tacno je da su Rimljani rekli – parafraziram da su Advokati i Lopovi isti (cak Advokati gori), ali nije istupio Tupanjac. NIKAKO jer, elementarna pravna regula je NON BIS IN IDEM – sa sirim znacenjem da na „presugjena stvar“, ako nema novih dokaza, koji su bili nepoznati pri donosenju prve – NE MOZE se dva puta suditi. Res Judicata! Gotovo je. Tupanjac je u pravu – Sta se promenilo od prve do druge Odluke – NISTA! Sta je uradila Komisija…
    Za Jovicu – NOMEN EST OMEN!!! Ime je odlika/zanimanje(nomen est nomen znaci = ime je ime i je cist pleonazam)
    Molim Objavite – da podigneme nivo komentara, da nije …a SNS, a, DS, a…

  10. Svuda su ubacili svoje,ovo je 100% naprednjacka faca,hoce da dobiju Vracar sa 20% glasova gradjana.

  11. Sto ne navedu koliko je potpsa bilo na listi Save Manojlovica i koji je procenat nevalidnih potpisa. Nije Manojlovic tako glup da preda listu sa knap potpisima, sigurni je bilo vise od 600 bas zbog mogucih preklapanja. Nemoguce da je bio toliki procenat nevalidnih. Ovo mi lici na tesko podmetanje.

  12. Pravi nacin je ovaj nebitan lik izabrao da izadje iz anonimnosti.

  13. Kapu dole za ovakve ljude kao što je Tupanjac. Jean diktator krši zakone , gazi Ustav i svima je to postalo normalno, pa i delu opozicije. Da bi do ovog stanja doveo Srbiju diktatoru je trebalo 12 godina. Ako Savo Manojlović, Doktor pravnih nauka, planira da u Srbiji bude vladavina prava kada dođe na vlast, kao što se i sam ,,zakonskim putem“ izborio da mu potvrde liste onda nam se crno piše. Ultimatum kojim je Sava protivzakonito izdejstvovao da mu priznaju neke izborne liste dokaz je kako on zamišlja Srbiju kao pravnu državu ako se domogne vlasti. Naježim se kad zamislim Savu u Vučićevom šinjelu. Kurta sigurno neće još dugo , ali pripazimo se novih Murti.
    Još jednom: BRAVO za Tupanjca!!!

  14. Tupanjac, što im sreću kvariš? Oskar njima Vračar, oni Oskaru legalitet da još 4 godine urniše Beograd, a ti tako….

  15. Gde je bio ovaj advokat kad su prijavljivane fantomske liste sa potpisima poznatih licnosti koje tvrde da nisu potpisale? Nisam videla redove za potpisivanje nijedne druge liste osim Kreni Promeni. A tu su opet i fantomske liste kojima je neko prikupio potpise bez overivaca i bez redova. Zahvatis iz opstinskih spiskova koliko ti treba!

  16. Ajde sto vam se ne svida sto advokat kaze ali iz crte isto su podneli tuzbu,sta na to kazete.

  17. Tupanjac je Đilasov čovek.Đilas=Vučić,rade za istu firmu i odgovaraju istom gazdi,samo što je Vučić više pozicioniran u hijerarhiji rastakanja Srbije,pa je trenutno šef Đilasu,dok gazda ne odluči da obrnu uloge.

  18. Taj „razlog“ zašto su Savi Manojloviću oborili listu je idiotski, na nivou izgovora a ne razloga.
    Po zakonu mora da bude jednak broj žena, i zakon je donet da bi se žene osnažile i uvažile kao jednake u svemu, da mogu da se kandiduju i bave politikom jednako uvažene kao muškarci.
    A na listi Save Manojlovića koja je oborena ima VIŠE ŽENA nego muškaraca. Dakle, on ih je ekstra „ispoštavao“ i zato mu je lista oborena? Po komentarima struke i sns botova vidim da suština ne zanima nikog? Draže vam je da predstavite Savu Manojlovića kao nekog prevaranta nego da saslušate šta je suština njegovog „greha“ i da to, eventualno, uvažite kao razlog zašto je lista ipak proglašena za valjanu i ispravnu?
    Pritom, niko se ne bavi marifetlucima vlasti, opštom institucionalnom opstrukcijom, nasiljem prema opoziciji (uništavanje bilborda, napadi na aktiviste pa i na žene, nedostupni mediji….), tu je sve po zakonu?
    Ako negde nešto piše i zove se „zakon“ upravo vidimo primer kako njegovo značenje može i da se izvrne kao rukavica u svoju suprotnost, da umesto uvažavanja žena dovede do njihovog izbacivanja sa liste i ponižavanja samo zato što u zakonu piše „jednak broj“ a ne „ne manje od pola predloženih kandidata“..? I onda se iz rukava izvuče prijava samo ako je to korisno SNSu i Vučiću. Ovaj je sns advokat na zadatku da lovi i prijavljuje samo opoziciju a nama priča bajke kako to radi „samo zarad struke“? Kad bi se šalili?

  19. Sto bi rekao Velja Ilić, nemojte da kradete, ali kraduckajte. Inače je na listi sa Narodnom strankom, kod Gajica. Ovi izbori su svako blato izbacili na površinu.

Ostavite komentar


Politika

Zar je bezbedna zemlja u kojoj potencijalnog teroristu zagube u rodnoj kući, a on sutradan pokuša da ubije žandarma: Sagovornici Danasa o tvrdnjama Vučića da je Srbija bezbedna 10

Zar je bezbedna zemlja u kojoj potencijalnog teroristu zagube u rodnoj kući, a on sutradan pokuša da ubije žandarma: Sagovornici Danasa o tvrdnjama Vučića da je Srbija bezbedna

Nema sumnje da su predstavnici vlasti i institucija dobro zaštićeni i da se osećaju bezbedno, kao što nema sumnje da se građanke i građani tako ne osećaju i da opravdano strepe za svoju bezbednost, saglasni su sagovornici Danasa u komentarisanju tvrdnji predsednika Srbije i ministra unutrašnjih poslova da je Srbija jedna od najbezbednijih država ne samo u Evropi, već i u svetu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.