Vlajić: Zajednička istraga izvodljiva u teoriji 1Foto: EPA-EFE/Djordje Savic

Saradnja između srpskih i kosovskih istražnih organa je teorijski izvodljiva, ali je neophodno da joj prethodi politički sporazum – kaže za Danas Nebojša Vlajić, advokat i bliski prijatelj ubijenog lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića …

… komentarišući predlog predsednika Aleksandra Vučića da i srpska policija učestvuje u istrazi ubistva.

– Ukoliko ne bude političke volje sa obe strane, onda od saradnje nema ništa – navodi Vlajić.

On nije optimista po pitanju brzog rešavanja ubistva, ističući da nastoji da realno sagleda efikasnost kosovske policije.

– Kosovska policija se u prošlosti pokazala nesposobnom i nezainteresovanom kada su u pitanju napadi na Srbe na severu Kosova. Nijedan napad na Srbe u prethodnih nekoliko godina nije razrešen – kaže Vlajić.

Jedan od slučajeva koji je, prema njegovim rečima, ostao bez pravnog epiloga jeste i paljenje automobila Oliveru Ivanoviću. Bez obzira što je od tog incidenta prošlo više od pet meseci, kako dodaje Vlajić, policija nije ništa uradila kako bi pronašla počinioce.

– Ne mogu da isključim mogućnost da je taj slučaj povezan sa ubistvom. Ukoliko i ovo ubistvo ostane nerešeno, onda je to definitivan znak da nešto ozbiljno mora da se menja – ističe Vlajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari