Vlasi: Korekcije se vrše uz saglasnost obe strane

Ostavite komentar


  1. Sad će mi za koji dan trideseta, a od kad pamtim na TV-u ista tema, samo se po neka glava promeni. Hajde recimo da zamislim da proslavljam ovaj rođendan, i da više nema ovih glava, teme Kosova i slično.Možemo li umesto stalne tenzije napraviti da odem na to Kosovo jednom bezbedno turistički?

    1. Vučić je predložio podelu po etničkom entitetu jer je život Srba na tim prostorima nemoguć a referendum je budalaština za nas jer su većinski živalj Albanci.Naši ne žele da se vraćaju na te prostore.

    2. Slavica:Za tvoju informaciju problem KiM daleko duže pritiska Srbiju od tvojih 30. godina.Nadam se da je došlo vreme da se to pitanje reši jednom za svagda.

    1. Markoni:Pa upravo Srbija i ne želi da prizna jednostrano proglašenje nezavisnosti KiM.

      1. Razgarnicenje znaci priznanje botino nepismena jer to mogu da rade samo nezavisne drzave. A sada napisi ponovo komentar kako podrzavas Vlasija ali naravno pod drugim imenom.

    1. Markoni:U prošlosti je bilo raznih predloga ali nisu prihvaćeni. Sada se traži rešenje koje će prihvatiti obadve strane.

  2. Pa ako korekcije granica vrši jedna strana to je rat, a ne dogovor. Podrazumeva se da se dogovore obe strane.

      1. miki rudinski:Ala si ti široke ruke.Kod tebe nema zime dok tako lako deliš pare.

    1. Markoni:Sve treba rešavati dogovorom inače nema rešenja ako ga ne prihvate obadve strane.

  3. Sporazum, kojim bi se smirile tenzije i sprečile nove i kojim bi bile zadovoljne obe strane, može biti samo koristan, od potpirivanja sukoba nema koristi i to stalno preti da izraste u nešto veće. Trenutno na kosovu nemamo nilakve ingerencije, da izvučemo šta možemo i da razgraničenjem rešimo problem s velikom Albanijom koji bi se potencijalno javljao na svakih par godina.

  4. Drže Vlasi, Vi ste u pravu. Korekcije granica Srbije nema jer Kosovo i Metohija nisu nikada imali granice i bili su ili deo Crne Gore ili Srbije, gde je i sada. Bili ste poguzna komunistička muva a sada ste to isto nacionalistička.

  5. KIM ima trenutni status – protektorat UN. Ne vidim razlog za priznavanje nezavisnosti Kosova jer bi to omogucilo uclanjenje Kosova u NATO i UN. Dok god Srbija ne prizna Kosovo ono nece postati clan UN i NATO. Ako bi to postalo tada Srbija nikada vise ne bi mogla da se vrati na tu teritoriju. Istorija pokazuje da se Srbi sa KIM ne mogu nadati nicem dobrom od takve drzave Kosovo koja je nastala teroristickim akcijama, otmicama, ubistvima civila, prodajom organa. Stoga sledilo bi etnicko ciscenje Srba sa KIM.
    To nazalost ne bi bio kraj jer Albanci pokazuju dalje aspiracije za ekspanziju na jug Srbije i dalje na Rasku i prema Nisu.
    Da zakljucim Srbija nema strateski interes da potpise saglasnost za uclanjenje Kosova u UN ni u kom vidu. Trenutno imamo ravnotezu izmedju NATO protektorata i ostatka Srbije. Za nas je najbezbednije da tako i ostane. Ravnoteza garantuje da RATA NECE BITI, ali i daje nam pravo da zahtevamo od NATO da zastiti Srbe sa KIM ili da pozove 1000 vojnika i policajaca iz Srbije ako to nije u stanju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.