Vlast i opozicija: Parlament već osudio zločine

*U DS bez odgovora, DJB smatra da skupštinske deklaracije i rezolucije nisu put za izgradnju suštinskog poverenja
Rezolucija o Srebrenici najverovatnije neće biti ni stavljena na dnevni red Skupštine Srbije

Ostavite komentar


  1. Мислим да треба подржати изнете ставове, како и због чега може Народна скупштина да се тера на "поправни испит"? Ко чита раније усвојену резолуцију видеће да је била потпуно адекватна и да је у њу уврштено и т.зв. "извињење" што "није ништа учињено да се злочин спречи".
    Како су Срби у Србији могли да га спрече, када нису о свему што се тамо догађа имали појма, а српска власт је босанским Србима била увела и санкције због њиховог свеопштег понашања?
    Како смо онда чули из неких извора који би требало да су добро обавештени, ни сам Милошевић о свим догађајима који су претходили и о самом припремању погрома није био обавештен и да је по пријему информације "беснео". Било би добро по нашу свест и по наше ментално здравље да се, ако је ова информација тачна, о свему томе од стране озбиљних људи и на основу изјава и докумената, обавестимо и да то више не буде ни разлог за наш стид и срам, нити пак за поновна изживљавања појединих политичара који би накнадно хтели да се додворавају страним факторима било који били и било из које земље били.
    Поштедите нас, грађане Србије, вечитог набацивања кривице и терања у фрустрације за нешто за шта апсолутно не сносимо никакву одговорност.
    Ко је крив нема му се суди и пресуђује.
    П.С. Нисам припадник ни једне странке и не бавим се "политиком", не желим да будем упрљан.

    тим догађањима

  2. Srbija… Zašto bismo priznali zločine počinjene u naše ime, kad možemo da živimo u poricanju?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.