Vlast izigrava dijalog iza leđa EU

Sagovornici Danasa nezvanično o razlozima zbog kojih je deo opozicije pisao Evropskom paralamentu

Ostavite komentar


  1. Ako malo bolje razmislimo, EU baš i ne bi trenutne promene u politici Srbije, ovakvi im sasvim odgovaramo. Kakva je situacija sa pravima stanovništva ovoga trenutka ih nije briga jer vlast (koja pljačka, devastira, rasprodaje … sopsvenu zemlju) generalno radi u interesu ‘zapada’. Kosovo je praktično nezavisno ali ih ne bi u EU jer su nerazvijeni i korumpirani (kao i Srbija uostalom) i mogli bi da uvezu dodatnu nestabilnost i kriminal. Zaleđen status je idealan jer su svi garantovano izvan EU a svi glume pregovore i brigu istovremeno izvlačeći ekonomski bemnefit iz prirodnih resursa balkanskih bednika…

  2. Pre svega, ja mislim da je cista iluzija da ce Vucic uciniti bilo kakav ustupak opoziciji. Cak veoma sumnjam i da ce raspisati parlamentarne izbore. Zasto bi? Ima Skupstinu koja donosi zakone koji legalizuju sve sto njemu pradne na pamet, ima neogranicenu materijalnu i politicku moc, moze kupiti ili uceniti ogroman broj ljudi. Pa zasto bi rizikovao? Cak i da „izgubi“ Beograd (a nece, jer nece prezati ni od cega da bi pobedio), nece se uznemiriti. Nisu to uradili ni Orban i Erdogan. Jednostavno su ogranicili vlast gradovima i nastavili po svome. Ova nesrecna jednopartijska Skupstima, moze izglasati da je Zemlja ravna ploca, ili da ce Vucica birati oni, a ne gradjani. Uostalom, vec najavljuju promenu Ustava. Zato, mene je strah. Strah od buducnosti u Srbiji.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.