Voditelji TV Kljan Kosova iz protesta počeli emisiju sa flasterom preko usta 1Foto: printscreen / kljan kosova

Dvoje voditelja emisije Info magazin na TV Kljan Kosova, Arbereše Špati i Vulnet Krasnići, počeli su emisiju sa flasterom preko usta u znak protesta zbog odluke Ministarstva industrije, privrede i trgovine (MINT) da ukine dozvolu za rad toj televiziji.

„Nećemo dugo držati ove flastere, jer je naša dužnost kao novinara i medija da govorimo i ni na trenutak ne ćutimo, kada je u pitanju interes građana Kosova“, rekao je Krasnići na početku emisije.

Kako je naveo, ovog puta bili su prinuđeni da reagujemo na odluku MINT-a da suspenduje dozvolu Kljanu Kosova, prenosi Kosovo online.

„To se u brojnim domaćim i inostranim reagovanjima ocenjuje kao direktno kršenje slobode izražavanja. Naravno, nećemo odustati ni zbog ovog događaja, ni zbog bilo kojih drugih. Nećemo odstupiti, jer je naša misija jasna – da građanima Kosova šaljemo informacije sa cele teritorije zemlje i šire“, poručio je Krasnići.

MINT je juče doneo odluku o suspenziji dozvole za poslovanje Kljanu Kosova, a ta odluka naišla je na kritike u domaćoj i u međunarodnoj javnosti, piše ta telezivija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari