Sada ćemo da vidimo ko je vera a ko nevera: Vojislav Mihailović traži usvajanje dokumenta u kojem se tvrdi da nije bilo genocida u Srebrenici 1foto FoNet Milica Vučković

Pokret obnove Kraljevine Srbije saopštio je danas da će sa svojim koalicionim partnerima iz Nove Demokratske stranke Srbije predložiti parlamentu da usvoji tekst Deklaracije kojim se jasno kaže da u Srebrenici nije bilo genocida.

Predsednik POKS Vojislav Mihailović izjavio je da je jedno govoriti za domaću javnost da u Srebrenici nije bilo genocida, a sasvim drugo je kada najviši organ u državi usvoji zvaničan stav jedne zemlje.

„Sada ćemo videti ko je vera, a ko nevera. Odbiju li predlog naš predlog predstavnici vlasti, pokazaće i svoje prave namere prema Republici Srskoj“, rekao je Mihailović.

Prema njegovom viđenju „prazne reči i ogrtanja srpskom zastavom“ ne znače ništa ako vladajuća većina nije spremna da izglasa dokument u najvišem predstavničkom telu kojim se pravno jasno tvrdi da Srbija ne prihvata političku presudu kojom su dešavanja u Srebrenici u julu 1995. označena kao genocid.

Mihailović je rekao da će, ukoliko ne prihvate njihov predlog, vlast pokazati da je spremna dugoročno da prihvati sudbinu Republike Srpske koju je imala i Srpska Krajina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari