Vojislav Mihailović: Nema potrebe da igde Vučić objašnjava na šta je pristao, to je svima jasno 1foto FoNet Milica Vučković

„Aleksandar Vučić je prihvatio sporazum kojim priznaje granice, teritorijalni integritet i pasoše takozvane Republike Kosovo. To je juče zvanično potvrđeno u Briselu“, kaže za Danas Vojislav Mihailović, lider POKS-a, komentarišući poslednju rundu dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Prema njegovim rečima, Vučić je prihvatio i članstvo takozvane Republike Kosovo u svim međunarodnim institucijama, pošto „neprotivljenje“ Srbije članstvu takozvanog Kosova u UN ili NATO, znači upravo to.

„To je de facto priznanje Kosova. Nema potrebe da igde Vučić objašnjava na šta je pristao. To je svima jasno. Istraje li u nameri da potpiše Sporazum i tako i de jure prizna tzv. Republiku Kosovo, tog trena ćemo pokrenuti njegov opoziv u Skupštini Srbije“, poručuje Mihailović.

Na pitanje kako će se POKS izboriti za to kada nema većinu u parlamentu, on odgovara – svim mirnim i zakonski dozvoljenim sredstvima ćemo se izboriti da takav potpis bude poništen.

„Što se tiče protesta, narod je uvek izlazio spontano na ulicu u slučaju izdaje, a ova je najveća ikada“, zaključuje Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari