Vojni sindikat Srbije podneo krivičnu prijavu protiv Vulina

Ostavite komentar


  1. Ovi iz Vojnog sindikata su 100% u pravu, ali za nijansu pomirljivi – bespredmetno i bespotrebno.
    Prozvani organi, ali i ostali „nadležni“, pred čijim očima SVE iz vlasti koji krše ustav, moraju pod hitno, krajnji je trenutak, lišiti slobode SVE, od predsednika, predsednika vlade, skupštine – sve poslanike vladajuće koalicije, sve koji su se ikad izjasnili za politiku izdaje petine države – uhapsiti i ubrzano suditi i osuditi. Nema šta da se odugovlači!
    Ako ne, nakon pada diktature, sve pobrojane trajno izbaciti iz drzavne službe, i zabraniti rad u struci i privatno.

    1. svaka cast i vama, momcilo, veoma razloznim tonom ste izneli ono sto se u srbiji mora odmah uraditi, ako mislimo da nam drzava opstane

    2. Julin je samo Vučićev trbuhozborac. Ne mislite valjda da je on sam sve ovo smislio? Dobio je pesmicu koju je morao da nauči i da je odrecituje.

  2. Bravo za Sindikat.
    1. Vulin o razgraničenju. Samom izjavom Vulin priznaje Kosovo kao državu, jer promene i korekcije granica se mogu vršiti samo izmedju država. Dakle, u ovom slučaju korekcija granica je sa Albanijom.
    2. Jednom data teritorija – data je zauvek.
    3. Dijalog sa kosovom u okviru EU je samo tehničke prirode i AV ima samo taj mandat. O statusu Kosova i granicama Srbije niko nema mandat da vodi pregovore. Sve što hovore na temu statusa Kosova i granica Srbije zvaničnici Srbije direktno krše Ustav.
    Vojsko u vas se uzdamo.

    1. Koja vojska ?? Ona koja ide u pocepanim gacama i jos okolo skuplja caure iz „ratova za mir“ odn „ratova koje Srbije nije vodila“ sa susednim zemljama. Pametni se uce na tudjim greskama u Srbiji se ne mogu nauciti ni na svojim.

  3. Bravo junaci. Isti komentar sam ostavio na jednom drugom portalu, ali mi nisu objavili. Ovo sto je Vulin izjavio je veleizdaja. Takav covek ne samo da ne moze da vodi vojsku nego treba da bude smesta uhaprsen.

    1. Lako je reći Kosovo je Srbija, a niko pa ni predsednik Vučić ne može na Kosovo doći bez dozvole Haradinaja. Lako je iz toplih fozelja i stanova pričati bajke. Vi koji kažete Kosovo nije država što ne odete na Kosovo i to dokažete. I patrijarh naš Irinej kaže da su na Kosovu najveće Srpske svetinje neće fa živi u tm svetinjma.

      1. @ cobra. Pa sta ako ne moze da ode na Kosmet. Jesu li mogli Cesi da odu u Sudet kada ih je Hitler napao i osvojio? Jel mogu Grci na Severni Kipar? Pa nikome ne bi palo na pamet da priznaje, glavu bi izgubio da tako nešto izgovori. Nisu rekli upalite teknkove i idite na Kosmet nego da je protivustavna tj. protivdržavna izajava. Na vojnom planu smo izgubili ali ne moramo i pravno gubiti zbog nekoliko izdajnika iz ove i prosle vlasti. Otkud ti znas sta nosi buducnost? I turci su rusili crkve, nekada branili nekada dozvoljavali odlazak u njih pa docekasmo da opet mozemo. Nije istorija tvoj mali zivot od par decenija a nije ni Srbija Vulinova prćija ili tetkovina da je tako olako poklanja a naročito što to vodi neizbežno u dalja rasparčavanja.

  4. Ma , breee…koga interesuje Srbija ? Srbe? Njihove „sunarodnike“ i „prijatelje“ – koji žive u Srbiji ? Smejurija od naroda i narodnosti , kada možeš pojedinca da kupiš za besplatan prevoz /po „Srbiji“/ , uz sendvič i sok i 1000,00 dinara dnevno ? Ili , kada je glasanje /“glasovanje“/ za 100.grama kafe i litru zejtina ?
    Vulin-u svaka čast , uvek je znao da se proda …za veliku lovu ! Od nesposobnog „vojnika“ , na „braniku Mirine otadžbine“ pa do av,av, „otadžbine“ ! Pa , ako je neko nesposoban za vojni rok – on je nesposoban zauvek ! To valjda znaju naši „generali“, „maršali“ koji su uz njega a ako ne znaju – treba ih vratiti u čin razvodnika ili desetara -„prve klase“ ali ne u vazduplohovu nego u „brzim“ prugama vojske „srbije“ ! Ali … to je njihova „vojnička“ „čast“ – koje nemaju …na njihovu žalost! A trebalo bi … da se ugledaju na naše slavne vojvode iz Prvog svetskog rata , kojima ni ime ne znaju a završili su tolike „vojne škole“ – kao i drug Tito a i toma „lopata“ !
    „Sve je postalo pepeo i dim…“ otpeva Sinan Sakić a ja se „veselio“ – veselnik !
    Srbija je zemlja duhov/itih/a !

  5. Izvedite vojni puč, proglasite suspenziju nakaradnih ugovora, i zakona koje su doneli „biviši komunusti“ i njihovi podrepnici. Vratite Srbiji punu državnost na celoj njenoj teritoriji, proglasite vojnu upravu do donošenja novog Srpskog ustava u kom neće biti nikavih autonomija kakve danas imama, gde su takozvane nacionalne manjihe apsolutno privilegovane u odnosu na većinski srpski živalj u Srbiji….. Uspostaite ustavnu Monarhiju Srbiju sa narodno skupštinom i kraljem na srpskom prestolu(ko će i koga ćete pozvati i predložiti ustavotvornj skupštini za kralja je stvar diskusije i rasprave. Možete i pozvati nekog iz ostalih dinastija u pravoslavnom svetu, ima ih!)

    1. Jeste, najbitnije je da stavimo kralja!
      kralja!?!?! Čoveče, gde ti živiš, u kom si ti svetu, majko mila.
      Srbija monarhija…e pa stvarno ima raznih, da ne kažem…

    2. Сагласан сам када је у питању војни пуч. Није могуће са оваквом војском која је израсла из семена простог из Титовог шињела било шта озбиљно урадити. Надам се да расту неки нови клинци. Проблем – на крају – може решити и само један човек.

  6. Alo bre, daj sklonite ovu nesrecu
    od dezertera! Kakvo crno razgranicenje?… ma, nemam za ovakve vise zeludac.. Ako, VBA
    nece da hapsi ovakve, iz komadnog centra treba popisati
    imena i prezimena svih oficira
    jer su saucesnici u gazenju USTAVA…. Zatvorska kazna je malo, pa bi predloz…. proterivanje celokupne porodice!
    Sa izdajnicima i dezerterima nema price, nit’ bilo kakve osecajnosti! Ustav i vojsku SRB nece niko sra’i, a i gaziti vise!
    Ovog teletabisa sto pre procesuirati, pa neka razgranicava zatvorsku celiju do mile volje.

  7. Mislim da treba da se predlog Valde Srbije saslusa,pa tek onda da se odluci da li treba taj predlog usvojiti ili ne.Nemamo mnogo bas predloga koji bi mogli biti kompromisno resenje.Ako stalno budemo pronalazili mane,nikada resenje necemo ni naci.

    1. Ana, u pravnom smislu, to je kao kada bi tvoj podstanar oteo jednu sobu protivzakonito (u slučaju Kosmeta protivpravno po međunarodnom pravu) u tvojoj kući jer je trenutno jači, i onda ti nametao rešenje tako što biste napravili ugovor po kom ti njemu daješ tu sobu i onda on trajno legalizuje tu otimačinu (to je taj sporazum o Kosmetu što je isto što i ugovor) I sad te ja pitam koji je razlog za potpisivanje tog ugovora? Sobu ti je svakako uzeo ali zašto bi ti to još potpisala i složila se sa tim?

  8. Jedan od retko pametnih intervjua koje je Vulin dao po pitanju Kosova. Inače, uopšte mi nije simpatičan, nije nikako.

  9. Cuo sam za banana drzave ali sda ocigledno da sam poceo u njoj da zivim.Pod budnim okom generala odvija se neverovatna stvar,neverovatna da su dozvolili da invalid,trajno nesposoban covek zavrsi obuku za 15 dana u stroju rezervnih oficira.Fakulteti se zavrsavaju u nedelju,doktorira se na plagijatima,gaze ljudi sluzbenim kolima,premijerka postaje tata,predsednik u svoje ime pregovara ,bez strategije narodne skupstine o najvaznijim pitanjima ciju realizaciju ce potpisati neki poltron i njega abolira od odgovornosti a sebe uvalio u dozivotni glib,ond nije cudo sto imamo ovakvog ministra vojnog i ovakav generalstab.Zasto vojska pristaje i ne komentarise ova razgranicenja a ona je ta koja brani granice.Barem je tako u Ustavu vazecem.

  10. Ovu zamlatu od ministra je isturio AV da narodu servira ono što on sprema. Stvarno mislite da ovaj sme nešto da pisne bez dozvole?

  11. Nije komesar Vulin jedini koji pokusava prekrojiti ‘vekovne granice’ Srbije koje nikada nisu ni bile ‘vekovne’!

    Vodnik Sloba Milosevic, trbusnjak Seselj, ubica Mladic I njegov drugar Karadzic su samo od nekih koji su pokusali da prekroje ‘vekovne granice’
    Srbistana!
    Danas propalice vode Srbiju!

  12. Koji su bre ovo sindikalci, njih desetak se okupilo mlate praznu slamu verovatno nikad I nisu bili na kosovo. Svi se prave pametni prosto nam pamet curi na uši zato je Kosovo tu gde jeste. Svi heroji samo niko nebi poslo dete da pogine!

  13. Zeleo bih ,ovom prilikom, da se zahvalim Vulinu i Vucicu sto postoje i sto su zasluzni sto moja porodica i ja danas zivimo bolje, u drzavi koja misli o svojim gradjanima . Veliki pozdrav iz Nemacke ! 😉

  14. Ljudi, sto osudjete Vulina? Pa sta mozete ocekivati od jednog narkomana i alkoholicara? To sto je on, izjavio, to je dobio naredjenje od samog Vucica. Zakonom zabraniti SNS kao stranku, sve njene clanove popisati i zaposliti za najmanju platu koja sleduje po zakonu i dati im pp ugovore. Bez prava na bolovanje i godisnji. Dovesti na celo drzave, vojnu vlast i skroz promeniti ustav RS, jasno obeleziti afministrativnu granicu Srbije. Tajkunima i politicarima u zadnjih 30 god, sve oduzeti i zapleniti.. samo tako mozemo izaci iz ove, „krize“ 21 veka

  15. Ko da hapsi? VBA? pa zar nije Vučić ženinog brata postavio na čelo te agencije upravo iz tih razloga…

  16. PITAM SE A PITAM I VLAST ZBOG ČEGA KOSOVSKO PITANJE MORA DA SE REŠI TAKO BRZO I TO JOŠ OVE GODINE KAKO TRAŽI TRAMP..OSTAVIMO TO PITANJE DA SE REŠI KADA POLITIČKA SITUACIJA I SNAGA VELIKIH SILA BUDE NA NAŠOJ STRANI.JEVREJI SU IZGUBILI SVOJU ZEMLJU PA SU VEKOVIMA ČEKALI DA JE DOBIJU.

  17. Pa kad ste takvi junaci krenite u marš na KiM organizujte skup u Prizrenu, Đakovici itd, lako je srbovati u Beogradu ili Nišu, busdite Srbi dole gde je najtežae.

Ostavite komentar


Politika

Zar je bezbedna zemlja u kojoj potencijalnog teroristu zagube u rodnoj kući, a on sutradan pokuša da ubije žandarma: Sagovornici Danasa o tvrdnjama Vučića da je Srbija bezbedna 10

Zar je bezbedna zemlja u kojoj potencijalnog teroristu zagube u rodnoj kući, a on sutradan pokuša da ubije žandarma: Sagovornici Danasa o tvrdnjama Vučića da je Srbija bezbedna

Nema sumnje da su predstavnici vlasti i institucija dobro zaštićeni i da se osećaju bezbedno, kao što nema sumnje da se građanke i građani tako ne osećaju i da opravdano strepe za svoju bezbednost, saglasni su sagovornici Danasa u komentarisanju tvrdnji predsednika Srbije i ministra unutrašnjih poslova da je Srbija jedna od najbezbednijih država ne samo u Evropi, već i u svetu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.