Želim da svi u Srbiji znaju da preduzimam sve što mogu kako bi se na Kosovu obezbedila zaštita ljudskih prava. Meni je veoma stalo da vašeg regiona, koji sam do sada posetio 12 puta. Obilazio sam i Srbiju i srpske zajednice na Kosovu i ponovo ću ih posetiti da bih se uverio da dobijaju pažnju koju zaslužuju, rekao je Vojnovič za Glas Amerike.

Želim da svi u Srbiji znaju da preduzimam sve što mogu kako bi se na Kosovu obezbedila zaštita ljudskih prava. Meni je veoma stalo da vašeg regiona, koji sam do sada posetio 12 puta. Obilazio sam i Srbiju i srpske zajednice na Kosovu i ponovo ću ih posetiti da bih se uverio da dobijaju pažnju koju zaslužuju, rekao je Vojnovič za Glas Amerike. Vojnovič je napomenuo da prati i slučaj manastira Dečani, kao i da bi, u slučaju da kandidat Republikanske stranke Džon Mekejn bude izabran za predsednika Sjedinjenih Američkih Država, redovno podsećao članove administracije koliko je važno da ovaj region bude stabilan i miran.
– Mislim da Džon Mekejn ima izuzetno iskustvo i da shvata probleme jugoistočne Evrope, kao i Evrope u celini. Kao i ja, on shvata da je važno da Srbija uspe i da zajedno sa drugim zemljama u regionu uđe u Evropsku uniju kako bi ceo region dostigao evropski nivo razvoja. Želeo bih da sve zemlje regiona takođe uđu u NATO kako niko sa strane ne bi mogao da im nametne kontrolu, zaključio je Vojnovič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari