Volodin: Poštovati postignute dogovore 1

Predsednik Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije Vjačeslav Volodin izjavio je danas da je važno da postignuti dogovori, kao što je formiranje Zajednice srpskih opština, budu poštovani.

On je naveo da Evropska unija, u skladu sa mandatom UN, ima obavezu da učini sve da se obaveze preuzete od strane kosovskih Albanaca ispoštuju.

 Volodin je, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, tokom susreta sa predsednicom republičkog parlamenta Majom Gojković, ukazao da je Rusija pristalica dosledne politike, kao i da su parlamentarci usmereni na podršku Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta.

On je još jednom potvrdio stav Ruske Federacije da se oslanja na međunarodno pravo i Rezoluciju SB UN 1244.

Gojković je zahvalila na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, ukazujući da je naša zemlja posvećena regionalnoj stabilnosti i da su u tom kontekstu neprihvatljive i za osudu izjave koje su stizale o velikoj Albaniji.

Gojković i Volodin saglasili su se da su odnosi Srbije i Rusije izuzetno dobri, zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu i kulturnoj i istorijskoj bliskosti.

Gojković i Volodin su se saglasili o izuzetno velikom značaju uspostavljanja i rada Međuparlamentarne komisije Narodne skupštine i Državne dume, kao dodatnog oblika intenziviranja odnosa, na osnovu Sporazuma o međuparlamentarnoj saradnji.

Volodin je pozvao Gojković, u svoje ime i u ime predsednika Parlamenta Južne Koreje Čang Ši-Kjanga da učestvuje na drugom sastanku predsednika parlamenta Evroazijskih zemalja u Seulu, od 26 do 28. juna, što će biti prvo učešće Srbije na ovom značajnom obliku multilateralne parlamentarne saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari