Voštinić za Danas: Ako policija nije bila na protestu, kako su utvrdili moj identitet 1Foto: privatna arhiva

Predag Voštinić, aktivista Lokalnog fronta iz Kraljeva, pita kako je policija utvrdila njegov identitet ako nije bila na protestu 4. decembra.

Voštinić je danas dobio prijavu i kaznu od 5.000 dinara.

Odmah je kaže obavestio advokata koji mu je rekao potpiše nalog i da mu da, te da će on nastaviti postupak pred sudom za koji veruje da je potpuno pravno neodrživ.- Intenzivirali su slanje prijava pošto je još nekoliko ljudi iz naše organizacije dobilo prekršajni nalog ili potvrdu o neuručenoj pošiljci za koju pretpostavljaju da će sutra biti podignut prekršajni nalog. Ne mogu da tvrdim zbog čaga ali mogu da pretpostavim da ima veze sa nedavnim protestom kada smo ih zamilili da to prestanu da rade i da vode postupke bez dokaza – kaže Voštinić za naš list.

Kako navodi on jeste učestvovao u protestima u subotu.

– Ne želim da se to kao neka licemerna ili zlonamerno sakrivena informacija provlači naknadno. Ali policija, prema izjavama i policijskih čelnika i svih vlasti u državi, nije bila prisutna na tim protestima. Kako je onda ona utrdila moj identitet? Na osnovu čega su otkrili vrlo sakrivene podatke o ličnosti kao što je matični broj i adresa i kako mogu da dokažu postupak kome nisu prisustvovali? Kako sam ja to prekršio zakon, kršio javni red i mir hodanjem – pita Voštinić.

Prema njegovim rečima, to je postupak koji će nas ozbiljno naterati da reprogramiramo taj pravosudni sistem i pitamo da li su možda ti koje je vlast poslala da nas provocira zakrčili saobraćaj pa je nas nekoliko stotina bilo sprečeno da pređe pešački prelaz zbog njih.

– Da li će sud biti u stanju da uradi dve stvari, da utvrdi sve činjenice iz nastale okolnosti, da li su oni nas stvarno sprečili ili nisu i drugo da li će biti u stanju da našim advokatima obezbede ono što nam po zakonu pripada. A to je sve dokaze kojim su oni utvrdili da sam načinio prekršaj. Dakle, oni će morati da nam donesu i snimke sa kamera ili fotografije sa fotoaparata pri čemu ćemo mi sa svojih snimaka vrlo lako utvrditi ko je napravio te snimke i fotografije – zaključuje Voštinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari