Vraćanje duga biračima, uvek sam bio protiv SNS: Milan Stevanović, odbornik iz Kragujevca koji je napustio vlast i prešao u opoziciju za Novu S 1Foto: Privatna arhiva

Odbornik grupe „Lepenica naš kraj” Milan Stevanović, u izjavi za Probudi se Nove S rekao je da u vlasti u Kragujevcu nije učestvovao, a da izlazak iz grupacije „300 Kragujevčana” predstavlja vraćanje duga biračima, koji su mu na prošlogodišnjim decembarskim izborima poklonili poverenje.

– Nisam učestvovao u radu organizacije „300 Kragujevčana” od januara, ali sam želeo da prođe neko vreme, kako bih se, sa ljudima sa kojima sam dugo radio, korektno razišao. Želeo sam da se polako povučem, pređem na drugu stranu, kako bih zastupao interese onih ljudi koji su glasali za nas i mislili da mi nećemo da uđemo u gradsku vlast, u ovom sastavu, rekao je Stevanović za Novu S.

Takođe, on je istakao, da nije isključen iz „300 Kragujevčana”, već je sam otišao.

– Mi u Kragujevcu znamo ko je šta uradio i kakav je ko. U „300 Kragujevčana” su ostali mnogi moji prijatelji, sa kojima sam delio i dobro i zlo, i neću ništa ružno da kažem protiv njih. Kakav bih ja čovek bio kada bih pričao nešto loše o njima? , zapitao se on.

Opozicioni odbornik u Skupštini Kragujevca Milan Stevanović ističe da politikom želi da se bavi na drugačiji način:

– Mirno, konstruktivno, da predlažemo rešenje. Uvek sam bio protiv Srpske napredne stranke, te 2020. godine poštovao sam odluku većine u „300 Kragujevčana”. Prošle su četiri godine, ni jedan problem nije rešen: svi znamo kakvi su nam trotoari, kontejneri se ne prazne ni u centru grada, da ne pričamo o rasveti…, naveo je on.

Stevanović kaže da sada ima ogromnu podršku Kragujevčana, da sada nastavlja da se bori za bolji grad, ali i da „prijateljima iz 300 Kragujevčana” želi uspeh u radu.

– Ni jednu ružnu reč nećete čuti od mene, završio je on izlaganje na Novoj S.

Objasnio je i otkud odbornička grupa „Lepenica naš kraj”.

– Mi smo pobedili Srpsku naprednu stranku na izborima za Savet mesne zajednice Lepenica. Vodimo računa o mesnoj zajednici, uradili smo mnogo za naš kraj i želimo da se razvija i deo Kragujevca s desne strane Lepenice, pojasnio je Stevanović.

Da podsetimo, kao što je Danas već pisao prošle nedelje Odbornik u kragujevačkom parlamentu Milan Stevanović, od četvrtka, 24. oktobra i zvanično nije član pokreta „300 Kragujevčana” koji sa SNS-om i SPS-om čini loklanu vlast u Kragujevcu i formirao je novu opozcionu odborničku grupu „Lepenica naš kraj” u gradskoj skupštini.

– Nakon poslednjih lokalnih izbora u decembru 2023. godine i odluke predsednika Predsedništva organizacije da, ulaskom u vlast, izneveri veliku većinu građana koji su nam ukazali poverenje, doneo sam odluku da napustim Pokret „300 Kragujevčana” i nastavim da delujem u skladu sa principima koje smo prvobitno zastupali, a koje je organizacija ulaskom u vlast sa Srpskom naprednom strankom napustila, istakao je Stevanović u svom prošlonedeljnom obraćanju javnosti i medjima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari