Igor Mirović, ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave i potpredsednik SNS, izjavio je da od pokrajinske vlasti u Vojvodini očekuje da skrati mandat i raspiše prevremene izbore.


Mirović smatra da DS treba da pokaže da joj je stalo do poštovanja volje građana Vojvodine, pogotovo što nije osvojila ni jedan mandat na dopunskim izborima za pokrajinske poslanike i nakon što SNS pobedi na predstojećim opštinskim izborima u Vrbasu i Odžacima.

„Prirodno bi bilo da vlast pozove na dijalog o tome da se skrati mandat pokrajinske vlasti. To bi bila normalna i civilizovana reakcija, a nenormalna i nedemokratska reakcija bi bila da se uvlače u svoju političku ljušturu i da deluje da se oko njih ništa ne dešava“, rekao je Mirović za TV Pink.

Srpska napredna stranka predala je opštinskoj izbornoj komisiji u Vrbasu listu „Aleksandar Vučić – SNS“ s potpisima podrške 1.200 građana za izbore koji će se održati 13. oktobra. U koaliciji s naprednjacima izlaze kandidati SDPS, Pokreta socijalista, Nove Srbije, SPO i Rusinske demokratske stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari