Vrsajkov pita naprednjake zašto zaseda „stara” skupština Novog Sada i šta pokušavaju da sakriju od opozicije 1Foto: Danas/A. L.

Novosadski odbornici odlučivaće o čak 44 tačke na predstojećoj sednici gradske Skupštine, zakazanoj za 28. jun. To ne bi bilo toliko problematično da ne zaseda „stara Skupština”, odnosno odbornici izglasani 2020, navodi u saopštenju Vladimir Vrsajkov, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Novom Sadu.

Kako dodaje, zbog toga se nameće logično pitanje zašto vlast zanemaruje izbornu volju građana i ne dozvoljava da se što pre konstituiše nova Skupština sa 32 odbornika opozicije, izabranih na lokalnim izborima 2. juna?

„Možda zbog toga što vlast ne želi da se opozicioni odbornici izjašnjavaju o velikom broju problematičnih tačaka? To su, pre svega odluka o završnom računu budžeta za 2023 godinu, kao i programi poslovanja, odnosno, investicioni planovi više javnih preduzeća, aneks ugovora za garažu u Šafarikovoj ulici, planovi za generalnu regulaciju zemljišta oko hotela „Park” i na Mišeluku, kao i mnoge druge tačke. Ponovo smo svedoci da su potrebe naprednih investitora iznad prava velikog broja Novosađana koji su 2. juna glasali za opoziciju i koji žele da se njihovi predstavnici učestvuju u donošenju ovako važnih odluka“, piše u saopštenju.

Gradski odbor SSP Novi Sad zahteva od režima da što hitnije zakaže konstitutivnu sednicu nove Skupštine grada, koja bi se onda, u najkraćem roku, izjašnjavala o velikom broju spornih tačaka predviđenih za nelegitimnu sednicu 28. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari