Vučević: Deklaracija sa Svesrpskog sabora neće biti usvojena konsenzusom u Skupštini 1foto: Printscreen/YouTube/ParlementSrija

Predsenik Vlade Miloš Vučević ocenio je danas da „Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda“ neće u Skupštini Srbije biti usvojena konsenzusom i dodao da  taj „istorijski dokument“ opozicija naziva „pamfletom“.

On je gostujući na Radio televiziji Srbije (RTS) kazao da su Republika Srpska i Srbija prvi put od 1995. godine uspele da definišu zajedničke nacionalne ciljeve i dodao da je zamolio poslanike da budu jedinstveni po pitanju tog dokumenta.

„Šaljemo ružnu poruku našem narodu na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj da nekome to nije bitno. Ja nemam problem da se priča o bilo kojoj temi, ali ovo je bila jedinstvena prilika da pokažemo i političku zrelost i nacionalnu odgovornost“, ocenio je Vučević.

Po njegovim rečima, nije moguće doći do jedinstva „sa onima kojima nije bitno jedinstvo“, zato što misle da će na taj način „izgubiti svoj subjektivitet“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari