Vučević u Berlinu: Dva nova sporazuma sa liderima Zapadnog Balkana i sastanak sa Orbanom 1foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Premijer Srbije, Miloš Vučević potpisao je danas, sa drugim liderima Zapadnog Balkana dva sporazuma u okviru Samita Berlinskog procesa, a nakon radnih sesija sastao se i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Premijeri zapadnobalkanske šestorke potpisali su danas u Berlinu, na sastanku kojim se obeležava 10 godina Berlinskog procesa, novi akcioni plan za Zajedničko regionalno tržište i sporazum o mobilnosti „Pristup studiranju“.

Sporazume su potpisali premijer Srbije Miloš Vučević, premijer Severne Makedonije Hristo Mickoski, Crne Gore Milojko Spajić, kosovski premijer Aljbin Kurti, predsednica Saveta ministara Bosne i Hercegovine Bojana Krišto i albanski premijer Edi Rama.

Potpisivanju dokumenata prisustvovali su nemački kancelar Olaf Šolc, predsedica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu.

Vučević je, kako kaže, obavio i „srdačan razgovor sa premijerom Viktorom Orbanom, iskrenim prijateljem Srbije“.

Kako je objavio na društvenoj mreži Iks, premijer Srbije je do sada učestvova a dve radne sesije u okviru Samita: „Regionalna saradnja i Zajedničko regionalno tržište“ i „Zelena agenda za Zapadbni Balkan, Agenda povezivanja, Energetika“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari