Vučević i Dačić osudili zatvaranje ekspozitura Poštanske štedionice na severu Kosova 1Foto: Beta/Amir Hamzagić

Premijer Srbije Miloš Vučević poručio je povodom akcije kosovske policije koja je izvršila upad u ekspoziture Poštanske štedionice i trezor u četiri opštine na severu Kosova i Metohije da je to čin divljaštva. Upad je osudio i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

„Očajan zbog toga što mu njegovi ktitori još nisu omogućili ulazak u Savet Evrope, Aljbin Kurti se odlučio na novi čin divljaštva koji direktno ugrožava opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Kome i zašto smeta Poštanska štedionica? Zbog čega su kosmetski Srbi jedina zajednica u Evropi koja ne može normalno da posluje? Imaju li kosmetski Srbi pravo na plate i penzije? Ili je protiv njih sve dozvoljeno“, upitao je Vučević, prema saopštenju iz njegovog kabineta, prenosi portal N1.

Dodao je da to „nisu pitanja za ekstremistu Kurtija“, već za međunarodnu zajednicu, „koja predugo i preblago (ne)reaguje na Kurtijeva nepočinstva“.

Dačić: Kurti nastavlja sa terorom protiv srpskog naroda

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da Kurti nastavlja sa terorom protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, upadom policije u ekspoziture Poštanske štedionice.

„Kurti nastavlja sa terorom protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, upadom policije u ekspoziture Poštanske štedionice.
Dokle će više međunarodna zajednica tolerisati nasilje nad Srbima“, upitao je Dačić, a saopšteno je iz njegovog kabineta.

Dodao je da „ako je hapšenje dinara deo politike Kurtija kojeg Zapad podržava, šta je sledeće“.

„Hapšenje dinara, proterivanje i ubijanje Srba, zar to treba da dočekamo? Kurtiju ne vredi govoriti, ali ako se međunarodna zajednica ne dozove pameti, sve ovo vodi u nove sukobe na Balkanu sa nesagledivim posledicama“, izjavio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari