Vučević potvrdio Lajčakov dolazak u Beograd: "Vrlo brzo i sastanak u Briselu" 1Foto: Printscreen/RTS

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak dolazi u Beograd i da se vrlo brzo očekuje i susret u Briselu.

„Lajčak je bio na Bledu na Strateškom forumu i posle otišao u Prištinu i dolazi u Beograd. Videćemo kakve će vesti doneti, mislim da nas vrlo brzo čeka i sastanak u Briselu, i da su u pitanju dani kada ćemo čuti mnogo konkretnije stvari oko toga, a nadam se da Kurti neće nastaviti ovaj svoj neodgovorni niz poteza“, rekao je Vučević prilikom obilaska radova na izgradnji autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad.

On je istakao i da Srbija mora da pojača diplomatske napore, dodavši da su o svim problemima na Kosovu međunarodni faktori obavešteni na dnevnom nivou.

„Još da nam izbaci decu iz škola i obdaništa, i onda je valjda pokazao koliko je silan i moćan. Ukazujemo na sve ono što se dešava, ukazujemo na nepoštovanje svega što je dogovoreno, ukazujemo na kršenje svih sporazuma, svih dogovora, svih međunarodnih standarda i normi od strane albanske vlasti u Prištini, odnosno Aljbina Kurtija i na tome ćemo insistirati“, poručio je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari