Vučević: Neće biti napretka dijaloga dok je Kurti na vlasti, Lajčak to zna 1foto: M.M./ATAImages

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević ocenio je danas da neće biti napretka u dijalogu Beograda i Prištine sve dok je na vlasti kosovski premijer Aljbin Kurti i dodao da je i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak svestan toga. Vučević je gostujući na televiziji Blic kazao da ga zabrinjava to što Zapad popušta kosovskom premijeru.

„Ne vidim milimetar prostora da će se nešto pomeriti u dijalogu dok je Kurti na vlasti. Kada sam pre desetak dana razgovarao sa Miroslavom Lajčakom u Atini, vidim da su i oni toga svesni. Svesni su da Kurti sigurno neće formirati Zajednicu srpskih opština. Meni deluje nestvarno da Kvinta nema uticaj na Kurtija. Oni kažu da vrše pritisak, ali mi ne vidimo pomak“, rekao je Vučević.

On je, komentarišući izjavu kosovskog ministra Dželjalja Svečlje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić biti uhapšen ako dođe na Kosovo, kazao da „banditi ne mogu nikada da uhapse predsednika jedne države“.

„Mi imamo posla sa nekim ko ne želi mir i ko želi etničko čišćenje Srba na Kosovu i Metohiji. Ako predsednik Srbije bude odučio da ih poseti, to će biti u koordinaciji sa Kforom, Euleksom i svim institucijama sa kojim bude trebalo“, dodao je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari