Vučević o RKS tablicama: Hajde malo da budemo politički mudri, pustite ih da putuju

Ostavite komentar


  1. Pa zbog ovih RKS tablica i vizne liberalizacije šiptari masovno napuštaju, ne da se ispravim, beže sa Kosmeta. I sada ne beže od srpske vojske nego od sopstvene vlasti.

  2. Ne iritiraju nas kosovske tablice već činjenica da je naša vlast mogla biti malo politički mudrija pre godinu dana a ne tek sada.

  3. Citat: „Što se nerviramo? Pustite ih da putuju. Otići će im tamo (u EU, nakon vizne liberalizacije) 300.000, 500.000 ljudi. Hajde malo da budemo politički mudri, malo nam treba te politike Miloša Obrenovića, malo strpljenja. Nije sve sad za sada“, rekao je Vučević za Radio-televiziju Srbije.
    Komentar: Ovim ovde Vučević priznaje da je jedan od onih u cijoj drustvo se nalazi, drustvo politickih nemudrih. Ali on nije tako mudar da zna da nemudar ne moze da bude mudar…osim da se menja pod pritiskom, u ovom slucaju, medjunarodne zajednice…

  4. Gospodine Vučeviću u pravu ste 100%. Treba gledati širu sliku. Nismo je videli 1945,1948,1968,1974,1981,1989 a i sad nam je mutna. Kad odu u Nemačku,Švajcarku itd i vrate se sa parama i kupe i ono Srpske zemlje što je ostalo tad će slika biti kristalno jasno. Ali se plašim da nam se neće svideti.

  5. Pa gde je bila ta mudrost sve ove godine, a naročito prošle kada je zbog tih tablica i dokumenata vrhovni komandant šetao vojsku sa „norama“ po granici i dizao borbenu gotovost gore-dole dok nije došao jedan ambasador i pokvario mu igračku? Zbog čije pameti su policajci Srbi skidani pred kamerama do gaća, a gradonačelnici napustili zgrade opština na severu Kosova i srpske zastave? Odakle navire ta naknadna politička mudrost .. i zašto baš/tek sada?

Ostavite komentar


Politika

vilijam barns

Glas Amerike: Upadljivo ćutanje Beograda o poseti šefa CIA Vilijama Bernsa

Boravkom na Kosovu u četvrtak i petak, direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns okončao je posetu regionu tokom koje je obišao i BiH i Srbiju, ali je poseta Beogradu ostala obavijena velom tajne - od detalja da niko u Srbiji nije ni potvrdio Bernsovu posetu, do toga s kim je i o čemu razgovarao, piše Glas Amerike (VOA). 

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.