Vučević sa kubanskim ambasadorom o situaciji na Kosovu: Kuba podržava suverenitet i integritet Srbije 1Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa kubanskim ambasadorom u Beogradu Lejdeom Ernestom Rodrigezom Ernandezom, kome je preneo da izuzetno ceni podršku Kube teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i čvrst stav da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Vučević je izrazio zabrinutost zbog situacije na Kosovu i Metohiji i terora kojem je srpski narod svakog dana izložen, zbog čega smatra da je neophodno izvršiti međunarodni pritisak na Prištinu kako bi dijalog sa Beogradom bio nastavljen i zaustavljen teror nad srpskim narodom, saopštila je Vlada Srbije.

Vučević je posebno zahvalio Kubi što nije podržala Rezoluciju o Srebrenici na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, ocenjujući da nije doprinela stabilizaciji prilika u regionu, kao ni poboljšanju odnosa srpskog i bošnjačkog naroda, navedeno je u saopštenju.

Ambasador Kube je rekao da njegova zemlja principijelno podržava suverenitet i integritet Srbije, i naglasio da se do rešenja za pitanje Kosova i Metohije može doći samo dijalogom.

Lejd Ernesto Rodrigez Ernandez je odnose dve zemlje, koji traju duže od 120 godina, ocenio kao tradicionalno dobre i prijateljske i istakao spremnost za dalje jačanje saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari