Vučević se sastao sa ministrom spoljnih poslova Angole 1Foto FoNet/Vlada/Slobodan Miljević

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas, u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Angole Teteom Antoniom, da Srbija izuzetno ceni podršku te zemlje po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i čvrst stav da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

On je zahvalio Angoli što nije podržala Rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija koja, kako je ocenio, neće doneti dobro ni Srbiji, ni Bosni i Hercegovini, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Vučević je zahvalio Angoli i na podršci koju je pružila Srbiji tokom izbora u Generalnoj skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u Parizu za održavanje renomirane međunarodne izložbe
Ekspo 2027.

On je istakao da Srbija pridaje veliki značaj daljem unapređenju sveukupne saradnje sa Angolom, koja se zasniva na uzajamnom poverenju i prijateljstvu dve države i naroda, koja datira još od vremena Pokreta nesvrstanih.

Vučević je poručio da Srbiju i Angolu vezuju slobodarski duh i tradicionalno dobri odnosi, koji i u budućnosti treba da se razvijaju kao i do sada, u obostranom interesu, a posebno u oblasti obrazovanja, u okviru koje je danas potpisan Sporazum o međusobnom priznavanju akademskih kvalifikacija, zvanja i diploma.

Antonio je ponovio da je pozicija Angole kada je reč o suverenitetu Srbije principijelna i da se neće promeniti i ocenio da će Sporazum u oblasti obrazovanja sa Srbijom doprineti unapređenju znanja kako bi se u Angoli izvršila diversifikacija ekonomije i infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari