Vučević: Srbija nikada neće prihvatiti jednostrane i provokativne Kurtijeve poteze 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik vlade Srbije Miloš Vučević ocenio je danas da srpski narod na Kosovu i Metohiji pati zbog „terora prištinskog režima“ i da Srbija nikada neće prihvatiti jednostrane i provokativne poteze kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

On je na akademiji povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu rekao da će srpska vlast učiniti sve šta može da pomogne Srbima na Kosovu i da ih zaštiti.

„Uskraćivanje prava na postojanje i opstanak, selektivno i bespravno zatvaranje naših sunarodnika, svakodnevno svedoči o bezumlju privremenih prištinskih institucija. Srbija nikada neće prihvatiti jednostrane i provokativne poteze Kurtija i učiniće sve da živote naših građana zaštiti“, kazao je Vučević.

Dodao je da je očuvanje Republike Srpske veoma važno i da će Srbija raditi na tome, da se neće svađati ni sa kim, ali da će od svih tražiti uvažavanje.

Po njegovim rečima, srpski narod više nego ikada teži ka jedinstvu i kolektivno se bori protiv veštačkih i spolja nametnutih podela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari