Vučević: Sutra nastavlja Skupština o amandmanima, mi smo raspoloženi za raspravu o litijumu 1foto: Printscreen/YouTube/ParlementSrija

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da se sutra nastavlja sednica Skupštine o budžetu, navodeći da je završena rasprava u načelu i da „misli da je ostalo još par sati rasprave“ kao i da je „veliki broj amandmana, pre svega od opozicije, često nesuvislih, što oduzima vreme za raspravu, a Poslovnik se mora ispoštovati“, kao i određeni „tajming“.

„Kada završimo sednicu, ako se steknu uslovi, verujem da će predsednica Skupštine Ana Brnabić zakazati i novu sednicu vezano za zahtev opozicije o litijumu. I ostaje nam onda da radimo odmah u kontinuitetu“, rekao je Vučević za TV Prva.

Na pitanje kada bi to moglo da bude, on je rekao da je to „van vlade“.

„Ovu sednicu smo mi tražili, o rebalansu budžeta, i podsticaju roditeljima sa decom. Ostaje pitanje, dogovor Brnabić i parlamentarnih grupa da li se odmah nastavlja rad po predlogu opozicionih stranaka“, rekao je Vučević na pitanje kada bi mogla da bude sednica o litijuma.

On je naveo da je „Vlada spremna da učestvuje u tom radu, kao i da je dala svoj odgovor na predlog zakona“, ukazujući da se o njemu „negativno izjasnila“.

Na konstataciju da je bilo projekcija da bi ta sednica o litijumu mogla da bude u ponedeljak, utorak, on je odgovorio da „postoji jedan tehnički problem“.

„Kao što se zna, 1. oktobra kreće redovno zasedanje. Zašto su opozicioni poslanici potpisali zahtev za vanredno zasedanje a ne za redovno? Oni su mogli da kandiduju tu temu za redovno i da ne budu limitirani vremenskim okvirima i kalendarima, nego da znaju da od 1. oktobra u naredna dva, tri meseca idu redovna zasedanja i to mora doći na red“, naveo je Vučević.

Kako je naveo, „vlada i predsednik (države) ne beže ni o razgovoru o litijumu ni o Kosovu i Metohiji“. „To su važne sednice i mi se radujemo razmeni argumenata o tom pitanju“, kazao je premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari