Prvo pojavljivanje premijera Vučevića nakon koronavirusa: Posetio Manasiju 1foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/Predrag Mitić)

Premijer Srbije Miloš Vučević prisustvovao je obeležavanju dana sećanja na vladavinu despota Stefana Lazarević i ktitorkse slave manastira Manasija. Ovo je prvo pojavljivanje premijera u javnosti nakon što je objavljeno da boluje od koronavirusa.

“Vera, mir, blagoslov!”, napisao je uz fotografije iz mansatira Manasija premijer Vučević.

Naveo je da je “od nemerljivog je značaja” da sačuvamo ovo remek-delo srpske srednjovekovne arhitekture i umetnosti, te da je zato započeta obnova manastira koja će biti završena do 2027. godine – “kada se obeležava 600 godina od smrti Despota Stefana Lazarevića i počinje Ekspo”.

“U poslednje tri godine, za obnovu manastira Manasija izdvojeno je 50 miliona dinara. Radovi su završeni na istočnom bedemu i Kuli VII, a dalje je predvićena obnova trpezarije i Despotove rezidencije”, dodao je Vučević.

Zahvalio se igumanu manastira Manasija protosinđelu Pavlu na srdačnoj dobrodošlici.

“Manastiru i verujućem narodu čestitam ktitorsku slavu!”, napisao je Vučević.

U poseti Manasiji, zajedno s premijerom, bio je i ministar kulture Nikola Selaković, kao i ministar rada Nemanja Starović.

Da je premijer Vučević pozitivan na virus kovid-19 objavljeno je 29. jula,  zbog čega su otkazani svi sastanci i posete koje su planirane za narednih nekoliko dana.

“Premijer Vučević se nalazi na kućnom lečenju, koristi lekarsku terapiju i dobro se oseća. Predsednik Vlade Republike Srbije obavljaće sve dužnosti od kuće”, objavljeno je tada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari