Vučević uručio oficirima ukaze predsednika Srbije Aleksandra Vučića o unapređenjima 1Foto: FoNet/MOD Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević uručio je danas oficirima Vojske Srbije ukaze predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, svečanosti u Domu Garde na Topčideru prisustvovali su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović u članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

U čin brigadnog generala unapređeni su pukovnici Predrag Kraljević, Dragan Arsenijević i Milan Lazić. Brigadni general Brane Krnjajić postavljen je na dužnost zamenika komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO, a pukovnik Milan Elenkov na dužnost komandanta 204. vazduhoplovne brigade.

„Danas imam čast da vam u ime predsednika Republike čestitam na zasluženim unapređenjima i postavljenjima. Gospodo unapređeni i postavljeni oficiri, verujem da ćete opravdati ukazano poverenje. Imajte uvek na umu da je to poverenje koje u vas ima država Srbija, naša otadžbina i da njoj stojite odgovorno“, rekao je vučević.

Ministar odbrane je okupljenim oficirima poručio da čuvaju i vole srpsku vojsku i srpskog vojnika, da prenose znanja i iskustva koja su tokom karijere sticali i da stvaraju u oficirskim, podoficirskim i vojničkim strojevima sebi braću i drugove.

„Danas, dok zagledani u našu slavnu istoriju očekujemo dan obeležavanja Takovskog ustanka iz 1815. godine, poklanjamo našem narodu Prikaz ‘Granit 2023’ na batajničkom aerodromu ‘Pukovnik-pilot Milenko Pavlović’. Tog dana moramo pokazati svoju ljubav prema državi i narodu i našu rešenost da svetinje branimo svim sredstvima“, rekao je ministar.

On je oficirima poručio da nastave da još snažnije i jače rade na unapređenju vojske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari