Vučević: Veliki potencijali za saradnju sa Ujedinjenim Kraljevstvom u oblastima energetike i infrastrukture 1foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da se ekonomska saradnja Srbije i Velike Britanije „dinamično razvijala prethodnih nekoliko godina“, te da potencijal za jačanje partnerstva postoji u brojnim oblastima, a posebno u energetici i energetskoj tranziciji, kao i infrastrukturnim projektima.

On je danas o sveobuhvatnoj bilateralnoj saradnji razgovarao sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske u Srbiji, Edvardom Fergusonom.

Vučević je istakao da je jedan od prioriteta Srbije strateško ulaganje i pronalaženje održivih rešenja za postizanje energetske stabilnosti kroz zelenu energiju, te da postoje veliki potencijali za saradnju sa Ujedinjenim Kraljevstvom.

Premijer je poručio da Memorandum o razumevanju u oblasti eneretike između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva treba da privuče investitore iz te zemlje da ulažu u Srbiju i naglasio da je tu saradnju potrebno konkretizovati, saopšteno je.

Premijer je naglasio da je cilj Srbije očuvanje mira i stabilnosti u regionu i da rezolucija o Srebrenici ne doprinosi saradnji i izgradnji dobrih odnosa.

Naveo je i da je zabrinut zbog situacije na Kosovu, dodajući da je neophodno izvršiti pritisak na Prištinu kako bi se nastavio dijalog i „zaustavio teror koji se vrši nad srpskim narodom“.

Ambasador Ferguson je poručio da je Velika Britanija posebno zainteresovana za saradnju u oblastima energetike, odnosno obnovljivih izvora energije, istakavši da Srbija ima odlične projekte na kojima u budućnosti mogu zajedno sarađivati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari