Premijer Vučević za AFP: Srbija spremna na kompromis oko Kosova

Ostavite komentar


  1. Kakva bre sada „naknadna spremnost“ na kompromis kada ste vi Kosmet odavno i bez „kompromisa“ jer za uzvrat niste dobili ništa poklonili Albancima a oni će uskoro nekada deo srpske države predati Albaniji. Ne lažite više narod -priznajte najzad da ste počinili veleizdaju i da ste prodali tamožnje Srbe!

  2. Da li ste vi spremni i zivot da date sa svim garancijama kao Predsednik Vlade da „Vlada nikada neće dozvoliti da „neko uništi reke, polja, šume, planine“, rekao je Vučević“ Kompromis KiM vec godinama a nigde ga nema. U Portugalu pala vlada zbog korupcije oko Litijuma i nema kopanja. Nemacka kao najvece nalaziste i eksploatacija iz vode ne utice na zivotnu sredinu a vi uporni, mani te se price o kolicinama i bogatstvu to je samo rudna renta maximalno 5%. Okrenite se Natrijum jonskim baterijama, trazite od Kineza ili Indusa licencu podigli su nove fabrike za ovu vrstu baterija, da li vama nesto to govori ili treba da se ceta na kineskim tablama. Ziveli

  3. Kosovo ste odavno predali a litijim neka vade evropljani kod svojih kuca nama ne treba niko da zagadjuje zemlju

  4. @ Srbija je „apsolutno spremna da razgovara sa Prištinom“, da „zaključuje sporazume, pravi kompromise

    Isto kao i Putin sto je apsolutno spreman za mirovne pregovore sa Ukrajinom.

  5. Ako si ti spreman budi siguran da Srbija neda Kosovo i protiv je Rio Tinta

  6. Spremni smo da bezrezervno priznamo nezavisnost i teritorijalni integritet države Kosovo i da ih podržimo za članstvo u UN.
    To je taj „kompromis“

  7. Kako je ono govorio Hajduk Veljko Petrovic u vezi sa ocuvanjem timocke krajine. Glavu dajem, krajinu ne dajem. I bilo je tako. U medjuvremenu srbi prekodrine su izgubili i bosansku krajinu, republuku srpsku krajinu, i sve ostalo. Toliko o spremnosti na zrtvovanje.

  8. Ne, nije bolje „sedeti sa stolom hiljadu puta i nista postici-nego jedan dan..“
    Jel da toliko sjednes i nista ne postizes onda si za politiku nesposoban frajeru.

    Ovako se vrtimo u krug vec 30 god, pocevsi sa raspadom YU

  9. Ovo ,sto se tice Kosova,ni Ana Brnabic ,nije izgovorila? Znas li ti da u ovoj zemlji postoji ustav i da si na njemu položio zakletvu,znas li ti da je krsenje ustava otudjenjem dela teritorije veleizdaja,znas li ti da se za to odgovara kad-tad?Izgleda da je Vucic nasao „Vuka Brankovica“ koji je sreman na kompromis?

  10. A koja to velika drzava i narod se odrice svoje teritorije zarad mira?

  11. Znači sad ste zvanično spremni da prodate Kosovo. Do sad je bilo ispod žita, sad ćemo javno prodati.

  12. Ovaj nije bio sposoban ni jednu srednju skolu da upise u Novom Sadu vec je putovao u Backi Petrovac i sada je on ostao ekspert za resavanje statusa KiM. Koji apsurd za sve nas.

  13. I vi iz Danas-a ste počeli da sakrivate komentare….znači kraj.

  14. Ćelavi izdajnik. Nije Kosovo tvoje da možeš da praviš kompromise. Pravi kompromise oko tvoje imovine i tvojih miliona

  15. Došli ste uzurpirali vlast a sada rasprodaja svog srpskog imanja ljuti krajišnici bosanci crnogorci bago nama sa vama

  16. Bitango sve ste živo prodali u Srbiji. Sta je sa zakonom o poreklu imovine ne odgovara vam da se primenjuje??? Gradjani Srbije su od 2012 sve siromasniji dok ste vi bitange na vlasti sve bogatiji i kada vas neko pita odakle vam sve vam poklonila tetka olosi lopovski.

  17. Ne verujem da Premijer nema pune informacije o Kosovu i metohiji koje kada sabere dva i dva vidi da se kompromisi moraju praviti…htedoh reci da smo napravili kompromise i 1990 danas ne bi smo bili gde smo…tako da za kritiku ima uvek prostora ali u ovom slucaju ne ako racunamo da nas sve mnogo kosta razmislite koliko nas kosta Kosovo i metohija…Teritorija koja je nasa a koju nemozemo da koristimo…narod koji je nas na toj teritoriji a kojeg nema dovoljno…ako svi toliko volimo Kosovo i metohiju ajmo svi tamo da odemo da zivimo i radimo,gradimo…

  18. prvo im das sve a onda nudis kompromise, verovatno ova vlast misli da smo veverice?
    a mozda i jesmo, doduse niko od politicara do sada nije nizasta odgovarao tako da cepajte sta vas briga, nije vase

  19. Kakav kompromis,pa ja sam glasao za vas sad vidim da je to prodano moj Premijeru odavno samo nas zamajavte jos da nam svima sad okrenete pamet zbog Litijuma,mislim da ce te zbog toga svi sa vlasti ili će građanski rat,a i Litijum ste obecali garant e koliko ce te uspjeti zavisi od naroda.

  20. Kakav je to kompromis kada se Priština deklariše kao bivša Srpska pokrajina!!!??? Ona je okupirani deo Srbije od strane NATO-a i tako treba da ostane do konačnog oslobođenja. Ako Albancima predamo, poklonimo, Kosovo i Metohiju onda ćemo moći samo ratom da je vratimo od Velike Albanije. Kao što je Srbija kasnila sa rešavanjem svog nacionalnog pitanja u 19. veku i kao posledicu toga imamo danas stanje koje imamo tako ćemo i ovo pitanje Kosova samo da ostavimo budućim generacijama da ga rešavaju kada mu vreme ne bude bilo. Danas se opet rešavaju zaostala nacionalna pitanja ili, kao na primer za Nemce, revizija izgubljenih teritorija. Albanci to danas rade. Silom.

  21. Stara,,priča,,….kompromis…čega…Kosovo priznalo stotinjak država….Srbija ga računa kao AP i deo Srbije…gde je tu kompromis…..demagogija koju vidi ceo svet…EU…..je je demagoški propaganda autokratskog režima….

  22. A to se sada zove kompromis..??To sto smo im predali Policiju,Pravosudje,Elektroenergetski sektor,sto inaju svoje tablice i medjunarodni pozivni broj,sto su usli sa Policijom i na sever …..?To jedino mozete da trucate tupavim botinama i jos tupavijim sendvicarima…

  23. Ko kaze da je srbija spremna na kimpromis izdajnici. Kosovo je srbija trenutno okupirano ali ne i zauvek

  24. Nema kompromisa sa takvima.
    Niste vi Srbija,Srbija je narod.Nikakve ustupke više ne smete da prihvatite.
    Niko nema pravo da šiptarima da ustupke na štetu Srbije.

  25. Premijeru Vučeviću – NIŠTA vam ne verujemo , sami ste krivi !…

  26. Kad se samo setim jednog od proslogodisnjih zasedanja Skupstine Srbije gde nasa braca sa KiM, kao gosti sa galerije aplaudiraju naprednjacima..

  27. O kakvim KOMPROMISIMA vise pricamo, Srbija je dovedena neodgovornim pristupima sklapanjem sporazuma koje su davale atribute drzavnosi Kurtiju i Kosovu, na samu ivicu ponora gubitka teritorije ,sad je Vucevic dobio zadatak da u javnosti plasira i poslednju etapu VELEIZDAJE to je „kompromis“ sta drugo nego priznanje Kosovske drzavnosti,

  28. Pošto su Kosovu dali sve što se dati može naprednjaci su uverenja da bi kompromis mogao biti da mi Kosovo priznamo a oni nas ne.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.