Vučić: Ako pobedim biću najviše puta biran čovek nakon Baje Pašića 1Foto: FoNet/Instagram predsednika Srbije

Predsenički kandidat Aleksandar Vučić u emisiji „Oko“ na RTS, govorio je i kao predsednik Srbije o sastanku sa novim američkim ambasadorom Kristoferom Hilom, rekavši da je razgovor bio korektan i da očekuje dobru saradnju na unapređenju odnosa dve države, i razumevanju razlike SAD i Srbije, pogotovo po pitanju stava oko Kosova i Metohije.

Kaže da ima najveću tremu pred glasanje, zato što bi bio tužan ako bi osvojio manje od 60 odsto, te dodao da nije istina da pravi već spotove za drugi krug, jer u pobedu u prvom krugu veruje.

Očekuje više od 2 miliona glasača u prvom krugu, uprkos tome što je, kako je ocenio, uanpred izgubio oko 100.000 glasova na KiM.

Na pitanje da li trenutno imaju samostalno 126 poslanika u Narodnoj Skupštini, 56 odbornika u Skupštini grada Beograda, odgovorio da je svakako veruje u to da će u republičkoj Skupštini to imati, dok za Beograd nije mogao da odgovori jer je pitanje ko će preći cenzus.

Posle izbora će razgovarati sa dosadašnjim koalicionim partnerima, ali je najavio i razgovore sa drugim političkim akterima, kako bi proširili platformu.

Ukoliko u ukrajinskoj krizi sve bude u redu, Srbija je jedna od tri zemlje za najveću fabriku na svetu automobilske industrije, tvrdi odlazeći predsednik.

Rekao je da će se pitati ko će mu biti naslednik na mestu predsednika SNS.

Na konstataciju novinara da 10 godina pobeđuje na svim izborima, odgovorio da zato veruje da će pobediti i na ovim.

„To bi bilo da posle Baje Pašića budem neko ko je biran najviše puta, i čije liste su birane najviše puta i najveše vremena provele na vlasti“, naveo je Vučić.

Kaže da narednih četiri godine neće biti vanrednih parlamentarnih, predsedničkih i beogradskih izbora.

Predsednik je govorio i o tome koliko misli da se promenio otkad je predsednik, rekavši da se samo magarac ne menja.

Građane je zamolio da „im ne daju da nam ugroze budućnost i ne vrate u prošlost“, da bi imali „sigurnost, stabilnost, mir“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari