Vučić opoziciji: Ako skupite potpise idemo na referendum o opozivu predsednika do kraja godine

Ostavite komentar


  1. Sačekaće tebe Radojičić i Veselinovića da im okreneš leđa. Ne čuvaj se nas već svojih „prijatelja“ i kumova. Ja ti želim duboku, duboku starost i da se svaki dan budiš sa saznanjem da si niko i ništa.

  2. Nema više Tih jeftinih prevara. Samo hapšenje svih na čelu sa dotičnim fašistom. Dosta više.

  3. Naravno da opozicija neće obezbediti dvotrećinsku većinu za raspisovanje referenduma.

  4. opet obmanuje javnost….kakav referendum o opozivu prdsednika….to ne postoji

  5. Kreće lov na veštice,kopanje mora biti narod koji je uzimao 100 evrića litijum je račun. Nema kome da se žalimo nismo ni prvi ni zadnji u svetu koji će ko narod nestati. Jedno je sigurno djavo dolazi po svoje

  6. Daj referendum o Rio Tintu. To ste i obećali. A prethodno ste pred izbore obećali da je priča o Rio Tintu završena. Vi koji držite obećanja.

  7. Ne treba nijedan potpis da bi ti odstupio sa mesta predsednika republike.
    Od kako si na tom mestu, toliko puta si izašao van svojih ustavnih nadležnosti i prisvajao poslove koji ti po Ustavu ne pripadaju, da je samo to dovoljno da samovoljno odsutpiš sa tog mesta, ako imaš časti i pravnog znanja.

  8. u Republici Srbiji ne postoji „referendum o opozivu Predsednika“.
    Ustav precizno definiše postupak opoziva i to se odvija na relaciji Narodna skupština – Ustavni sud-Narodna Skupština i za opoziv Predsednika mora glasati 2/3 ukupnog broja narodnih poslanika ukoliko Ustavni sud utvrdi da je Predsednik prekršio vršeći predsednički mandat., tek tada je opoziv Predsednika u skladu sa Ustavom i drugim zakonima.
    Kakav referendum, kakvi bakrači, Vučić opet obmanjuje javnost

  9. Gde se skupljaju potpisi idem odmah samo da bude sve pošteno a to sns ne ume

  10. Idemo opozicijo. Upecaj se i kmeci posle kad vas vacarosi prevare i pokradu rezultate.

  11. Garantujem da bi izgubio ako bi se nekako mogli obezbediti nekriminalni uslovi za izjašnjavanje naroda.
    Ali istorija izbora u vreme tvoje vlasti govori da bi ovo izjašnjavanje proteklo u još gorem prisiljavanju, usmeravanju, kupovini i ucenjivanju glasaćkog tela.
    Ti isuviše voliš vlast da bi dopustio i promil šanse da narod izglasa tvoje odstupanje sa vlasti. Takav si čovek.

  12. Ja ne znam ko vise moze da gleda njegovo arlaukanje i prenemaganje. Jos kada izadje sa nekim tablama. Covek se u sve mesa dostavlja respiratore, crta puteve i zeleznice, bavi se rudarstvom…. U sustini samo jedan lazljivi i prevrtljivi ratni huskac i profiter. Dok je on useljavao stan od 117 m2 narod je bio pod bombama i u uniformi, pozivao je na ubistvo 100 za 1, pretio Curuviji, radovao se kada je ubijen Djindjic, lepio plakate ratku Mladicu. Nije davao pozivni broj, EPS, Valac, Gazivode, valjao se po podu nije jeo snicle i zaokruzio Kosovsku drzavnost. Rasterao je Srbe iz RSK, unazadio ih u BIH, istrebio na KiM i sada je resio da raseli centar Srbije. Svi rudnici su postavljeni na podrucju ustanicke Srbije…. E nece moci… Ili ti ides ili mi u poslednju seobu.

  13. Kako je bilo na odmoru u Parizu ? Šta te briga, ne trošiš svoje pare, nego naše ukradene penzionerske.
    Čitam kako si se spremio da dvadeset dana ideš na turneju po Africi. Ko to plaća ? Čemu to ? Ti nemaš ustavna ovlašćenja za takvo delovanje. Umislio si da si Tito. Tito je bar bio šef velike države Jugoslavije, a ti arčiš pare male nesretne Srbije. Sve to ide preko naših leđa.

  14. Prevariuo si narod organizujući izbore sa činjenicom da je priča sa Rio Tintom završena.
    Eto jednog razloga da sam odstupiš sa mesta predsednika republike. Ne treba referendum.

  15. Referendum će pokrasti kao i sve. Srbiju je poprilično devastirao i ponizio tokom svoje političke karijere. Šteta što nema trunke kajanja za svoje postupke koje su dovele Srbiju do ivice propasti. Da ima zrno savesti otišao bi sam što dalje odavde. Na nama je da pokušamo da popravimo istorijsku štetu koju je ostavio. A to neće biti lako. Sa njim treba da odu svi aktuelni političari, i bivši i žuti i crveni i crni. I partizan i zvezda. Svi. Da se pokuša sa novom generacijom koja možda ima ideja da od Srbije napravi državu zakona, institucija, obrazovanja, poštenja koja će povrwtiti izgubljeni ugled.

  16. Nećemo rudnik litijuma, ima nas više nego što misliš. Ostavku podnesi sam.
    Hoćemo zdravu Srbiju!

  17. Predsednik koji treb a da navija za naše učesnike na Olimpijadi, on odvrača deo gledalaca i slušalaca ne da prate naše olimpijce već njegove demagogije.On te demagpogije plasira kroz naših i njegovih televizija i radija, ami ne možemo pratiti važnija zbivanja u Parizu. On ove priče ponavlja mesecima i danima u julu mesecu, a tema je ista lažovna i zamlačujuća za njegove poltrone i ulizice. Dobro bio bilo da obraćanja narodu proredi i da bude korektniji objektivniji. Sada je aktuelan litijum, forsira ga sa Rio Tintom i Šolcom, a ne vidi da prvo Nemačka ne forsira eksploataciju litijuma, a imaga mnogo višenego Srbija. Ipak najbolje zagaditi Srbiju nego veličanstvenu Nemačku. Čemu služi angažovanje Nemačke u eksploataciju i preradu litijuma. Da se pune nečije torbe parama, a narodu neka ostane zagađena okolina i uništeno poljoprivredno zemljište. Ispaštaće narod, a ne vladejaćka klika. On je rekao, obraćam se ljudima koji vole Srbiju, a koji su obmanjeni lažima, a taj isti narod pita se ko ga obmanjuje, pa vi gospodine sa vašim poltronima i uvlakačima. Šta ćer biti po pitanju litijuma, biće, a niko ne zna šta, samo da ne bude loše po građana i države.

  18. Kakav trećerazredni spin, ovo je ispod nivoa najgorih latinoameričkih telenovela …

  19. Greška. Ne da mu vidimo leđa. Osim zbog litijuma, radimo to da ga vidimo u zatvoru.

  20. Govori o važnim pitanjima, a obučen kao da se sprema da raspali roštilj.
    Neprimereno se izražava, sa potcenjivanjem i vređanjem.
    Mnogo laže, ne zna ni sam šta je stvarnost, a šta izmišljotina.

  21. Hajde budimo bar malo realni. Koliko ima rudnika u Srbiji. Svi su ekoloski samo je ovaj problem

  22. Ili nema njega ili nema kopanja rudnika… Za šta ćeš se, Srbijo, odlučiti?

  23. Ma sta se bakces sa tim izazovi Solaka ne na ferku, nego na pravi dvoboj znamo da si popularniji od Novaka i hrabriji od Milosa Obilica.

  24. Kao i sve što si do sada rekao,obećao ili deklamovao…….ništa nije istina,sve upravo kontra uradiš………na žalost tvoju narod je shvatio.
    A kada bi bilo pošteno bar da se kaže,mnoooogo sendvičara bi glasalo protiv tebe,jer ucenjeni i naterani morali su – gotovo je s tim,ne boje te se više.
    Srbija od postanka nije imala goru vlast i teži život……mislim na pošteni narod a ne na tvoje kumove i tajkune.

  25. A sto se ne povuces sam , malo li si stete naneo ovom narodu i drzavi ! Zaduzio si nas sa 15 milijarde 2012 na 60 sada , prodao Kosovo

  26. Ozbiljna situacija za ministra zdravlja.
    Ako iole radi svoj posao i razume se u struku,treba da interveniše.

  27. Božo, pitaj stanovnike onih država u kojima Rio Tinto Kopa litijum na šta ostaje na i oko kopova, pa se onda patriotski pros..avaj.

  28. Dace Bog da ti vidimo ledja olosu .sve si prodao sto se prodati moglo ,unistio si zdravstvo ,izgubio Kosovo ,unistio si sve sto se moglo unistiti doveo kurve i lopove,kriminalce. Sad jos hoces i zemlju,vodu ,vazduh da nam zagadis i unistis . Mars iz ove zemlje

  29. Нису сви који су против ( протествују ), опозиција. Зашто се игнорише мишљење струке (геолози, биолози, еколози, здравствени радници ?

  30. Živim za trenutak kada ćeš stajati u lisicama pred sudom, u uživo prenosu nekog javnog servisa, koji to ime zaslužuje. I ti i cela fašo- banda oko tebe. Verujem da će i to doći.

  31. Slučajno sam otvorio komentare. Zar je moguće da toliko glupih i nepismenih komentara ima? Zar je moguće da takvi ljudi zameraju ovima na vlasti nepismeni i nekulturni , a oni u komentarima pokazuju svoju nepismenost i nekulturu? Zar takvi da zamene onakve? Zar je bolja vaša nekultura od njihove?
    Na sledećim izborima, kao (kao i na proteklim), neće se glasati za onog koji je bolji, glasaće se za onog koji je manje loš. To je naša politička realnost.

  32. Ti znas ,Vucicu kolilo si zgresio kada moras da das Srbiju na tacni nasim najvecim neprijateljima!

  33. Hahaha. Ovakva vrsta referenduma ne postoji. Moze samo skupstina da ga smeni i to 2/3 da glasaju za. Narod na referendumu ne moze! Moze jos lakse, da sam donese ostavku, neopozivu i povuce se sa mesta predsednika i mane se ove drame i prenemaganja. Jak mi pravnik 😀

  34. Ljudi, ima li u ovoj zemlji psihijatara? Kog vraga smo vas školovali i plaćamo? Ovaj ljigavac beskičmeni je bolestan!!!!

  35. „…radite sve da mi vidite leđa“ Ma ne samo da ti ih vidimo, najradije bi te šutnuli u donji deo istih. Skini nam se više, nedotupavni stvoru i izrode!

  36. Mi hoćemo da podneseš ostavku zbog poklanjanja Kosova i što si ušao u kampanju da na silu otvoriš rudnik u Jadru.

  37. Ti nisi Srbija!
    Ne treba narod da bira izmedju tebe i litijuma već izmedju Srbije i litijuma.
    A kada se to zavrsi, ne brini , biće izbori pa pa pa

  38. Referendum o ovakvom opozivu predsednika ne postoji, ali konzilijum lekara bi trebalo da da svoje mišljenje.

  39. Zlo!!! Prvo zatvor, pa zaplena imovine , pa polako. Mislis da zbrzis. E nece da mogne.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.