Američka ambasada u BiH odgovorila Vučiću o tome kome pripada imovina: Državi ili entitetu RS?

Ostavite komentar


  1. Izuzetno glupo pitanje predsjednika. Vidi se da nema veze sa pravom. Suverena drzava ima suvereno pravo ned teritorijom. Jaso kao dan.

  2. jel opet oskar najpametniji i deli packe celom svetu . Koja je to dijagnoza ?

  3. Bas me zanima da li u Americi savezna drzava raspolaze imovinom clanica?

  4. Вучић је у праву.Законом који је на снази та се материја тако регулише,али се бојим да ће се то регулисати како сила каже!

  5. Znaci Republika Srpska treba da se odvoji da bi pripadalo drzavi? A sta je sa Kosovom i Metohijom?

  6. Ako imovina pripada drzavi onda sve na KiM pripada Srbiji.

  7. Iskreno, ne podnosim Vučića i njemu slične, ali mislim da je po ovom pitanju imovine potpuno u pravu. Ameri pokušavaju na mala vrata da proguraju unionističku ideju BiH. Kao da su svi zaboravili da su entiteti stvoreni – ratom! I kao da će se svi tamo odjednom zagrliti i zajedno odigrati kozaračko kolo i sve „zaboraviti“ kao ’45! Pa neće…

  8. Videćete vi kako će faraon da ih pokida kod Marića.Ima da leti perje! Zna on to kod nas, a napolju baba sera.

  9. Ako imovina pripada državi.. Onda je to odlično jer naša imovina na Kosovu i Metohiji je cela.. I katastarski svi koji sada imaju kuće zemlja pripada Srbiji

  10. Američka ambasada u BiH odgovorila Vučiću o tome kome pripada imovina: Državi ili entitetu RS?

    Kako je mogla da mu odgovori kada je Vučić tvrdio da na njegovo pitanje „nece imati odgovor“ ?

  11. Ako entiteti nisi vlasnici imovine kako to tvrde Amerikanci onda to vazi i drugde a ne samo u BiH te u tom slucaju imovina na Kosovu pripada Srbiji te su u tom slucaju nelegalne sve odluke u vezi koriscenja, prodaje itd. koje su donete u zadnjih dvadesetak godinaod strane samoproglasene „dzrave kosova“. Republika Srpska je utemeljena u medjunardnim, potpisima svih strana, potvrdjenim dokumentima dok je albanska tvorevina na Kosovu jednostrano i bespravno samoproglasila nekakvu „nezavisnost“ uz podrsku odredjenih zapadnih drzava koje time krse medjunarodno pravo.

  12. Osoblje u američkoj ambasadi treba da zanemari Vučićeve izjave. Predsednik ima nabildovanu osobinu odrasle mirođije. U sve se meŝa. A onda mu raste ugled kod neukih. („Ala im je odbrusio, svaka mu dala! …vode iz bunara“)

  13. Ako tata kaže da jeBiH tatin onda je to tako jer tata je u pravu i kada nije.Sve dok jednog dana tata ostane bez autoriteta

  14. Kad je to O’Brajen postao izvor prava u BiH? Jer, zašto bi inače njegove izjave imale bilo kakav značaj za ovo pitanje? Besmislica je sukcesijom pravdati stav da je imovina entiteta državna imovina. Sukcesijom se ne ulazi u pitanje unutrašnje raspodele imovine već samo zajedničke imovine bivše nam države. No, čak i da je tako kako tvrdi američka ambasada, a ponavljam – nije, ostaje činjenica da je pitanje unutrašnje raspodele imovine u BiH rešeno Ustavom BiH, dakle dejtonskim sporazumom koji je jasan i nedvosmislen po pitanju raspolaganja javnom imovinom dajući je u nadležnost entitetima.

  15. Moj odgovor svima je pitanje- kome je pripadala imovina Socijalističkih Republika ex-YU!? Naravno Republikama. Tako je i u Dejtonskoj BiH, imovina u Republici Srpskoj je njena

  16. Jos 2001. godine BiH je potpisala Sporazum o pitanjima sukcesije bivše Socijalističke Federalne Republike Jugoslavije (SFRJ), koji je ratificirala Parlamentarna skupština BiH i državnu imovinu pripisala BBiH, a ne entitetima. Posle je trebalo da se dalje dogovore unutar države ali im to ne ide u glavu već 20 godina. Nazalost, vreme prolazi, mladi beze, nacionalizam raste, dugovi rastu. Tuga.

  17. Kosovo nije entitet ,vec poklonjena država…Ma, ko im je to sve dao ? Šefe, ìmaš li odgovor ?

  18. Vučićevi pajtosi masakriraju šume po Srbiji, a Fruška Gora je najizloženija tom ekocidu. Kad sutra firme iz Sarajeva budu sekle šumu po RS, pozvaće se na taj primer i tu logiku.

  19. @Boža
    „Bas me zanima da li u Americi savezna drzava raspolaze imovinom clanica?“

    SAD je savez drzava, a ne entiteta.
    RS nije drzava nego entitet

  20. Buki@ Šta ti nije jasno? Već su to dogovorili u Dejtonu i ušlo je u Ustav BiH da imovina. Formulacija je jasna – sve što nije izričito dato državi, a imovina nije, pripada entitetima. Zašto bi se ponovo o tome dogovarali? Sukcesija nema ništa s tim.

  21. BiH je nastavila kontinuitet RBiH…., pametnom dosta, a vi gledajte režimske medie i slušajte laži.
    Neverujete? Pogledajte od kada je BiH član UN-a

  22. Koliko komentara,oko americkih gluposti.
    Pa njihova politika svodi na to ,,tako ti je to,sta mi mozes,,
    Dodje,jedan napumpani.Lupi ti dva samara i kaze ti sta mi mozes.Onda,onaj mali sa mudima.Sedne u auto i pregazi stoku.Mali ode u bajbokanu,a baja na groblje.
    Iz zatvora se izlazi,ali iz groba?

  23. Ako u Dejtonsskom ugovoru piše jasno i precizno da imovina pripada entitetima šta ima O Brajen da objašnjava. Kakva je on pravna gromada da daje svoje viđenje nečega što je definisano?

  24. Pa nije vaznije sta kaze pomocnik drzavnog sekretara SAD od onoga sto precizno pise u dejtonskom sporazumu, Vucic je sve naveo citajuci sporazum po clanovima , tackama , pa cak i redovima. Nigde ni reci o imovini, ali puno reci o tome da ono sto nije predmet dejtonskog sporazuma u nadleznosti je entiteta

  25. A sta ima bilo koja ambasada da se mesa u unutrašnja pitanja bilo koje drzave.

  26. Ovdje i posljednji seljak raspravlja o imovini države Bosne. Bog da pomogne.

  27. Američka otimačina je od kada postoje bila primarni cilj. Došlo je vreme ameri da se to menja ma koloko vi kukali za takvom koristi.

  28. Proslo je 30g od rata, a vi i dalje tupite i palite ovaj nesrecni i glupavi narod, a u pozadini svita pljacka i krade nemilice. Bolesni i losi ljudi su na vlasti, nisu to nikakvi Srbi. Imajte makar malo obzira i okanite nas se.

  29. Ma jak nam ovaj naš student pravnik, zapelo je već kod prvog njegovog teškog pitanja na koje je dobio lak odgovor….

  30. Čim Vučić kaže “ mnogo glupa“ već je gotova stvar. To narod proguta, on zaboravi, i biće kako kažu drugi.

  31. Prebacio se Vučić na BiH, završio posao na Kosovu, tamo je sve srpsko predao Kutiju, ostavio sebe bez institucija.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.