Vučić: Apsolutno poštovanje Dejtona, zabrinuti smo zbog čestih pretnji ratom

Ostavite komentar


  1. Ratom pretimo sami sebi, kao i onomad.
    Nego, da mi kupimo još starih kanti, za lepe pare, od brata Sija i Putina, da se nađu – a i dobro se zaradi.

  2. Ne zna se,ko vise laze-srpski Gebels-Vucic ili ovaj svercer-kupusar Dodik!Srbija nikada nije,i nece biti garant sporazuma iz Dejtona,jer je bila aktivni ucesnik rata u BiH,kao i CRO.A suvisno je objasnjavati,da je Kosovo medjunarodno priznata drzava,a ‘rs’ samo entitet drzave BiH!

    1. Auuu, Ali se tzv. Srpska elita zapenila , mrznja je bolest , a mrznja prema sopstvenoj drzavi , to je neopisiva sebicnost i teska bolest.

  3. Da li smo slušali isto obraćanje? Zar niste čuli kako zalaganje za poštovanje Ustava Srbije naziva neodgovornim junačenjem onih koji su krivi što smo još pre 2012 ionako sve izgubili? Čini se kao da ga je vrlo potresla tužba grupe intelektualaca protiv predsednika Srbije upućena zbog kršenja ustava, nezakonitog preuzimanja ingerencija itd. Kao da se već krenulo u akciju „ograničenja političke štete“ usled odluka za koje je po svemu sudeći spreman. Zar niste čuli vrlo interesantan niz tvrdnji, najpre kako moramo biti kooperativni i pristati na kompromis radi stabilnosti, a potom da nam je ta stabilnost potrebna da zaštiti Nemačke investicije? Dakle, Nemci će doći tek ako se odreknemo dela teritorije? Volim Nemački narod i kulturu, ali dolazak Nemaca je tokom prethodnih 20 godina rezultovao time da više nemamo nekada svetski poznat koncern Minel, a transformatore i elektro-opremu uvozimo iz Nemačke, tačnije, kupujemo od Nemačkih kompanija koje su ih preuzele iz Kine i sertifikovale u Nemačkoj.

  4. Sa kakvom ostrašćenošću govori ovaj čovek i optužuje , ovi spoljni neprijatelji mu prete ratom, a domaći mrze sve srpsko od Stevana Nemanje, pa do najvećeg Srbina svih vremena Aleksandra Vučića.
    Kako to izgleda nekome ko ga sluša, ne smem ni reći, jer je neshvatljivo da se može toliko podmetati.
    Reći da su on i Dodik mirotvorci, kojima neko preti ratom, a neprestano se naoružavati i najvljivati : da će se zemlja tresti kada izloži svo naoružanje.
    Nije prvi put da obećava, da Srbe niko više neće progoniti sa njihovih ognjišta, znamo kako su se proveli u Krajini, nakon njegovog govora u Glini.

  5. Milorad Dodik. Covek za cije vreme vladavine su ukinuta sva ovlascenja Republike Srpske,sad bi da brani Republiku Srpsku. Jedina ingerencija koja nije preneta na BiH je sudstvo. I to bi predao,ali ce ga kaciti zakon istog dana,jer je pun kriminalnih afera. Jedino ga to sprecava.

  6. Kada je ratnom huškaču stalo do mira to sve govori. Čovek koji bespotrebno i besmisleno naoružava državu govori o miru. Hvala dragom Bogu što nam je doveo ovakvog lika na vlast. Posle njega Srbija nikada više neće biti ista.

  7. Sada ce da gradi aerodrom Trebinje i renovira u B.Luci a bivsi niski aerodrom nije ni popravio/izgradio a vec vise od dve godine preuzet sa silnim obecanjima. Povrh svega jos i dalje je ostao dug vojsci, koji je bio „glavini razlog“ oduzimanja

  8. Pa tu nema 2 miljona ljudi oni pricaju kao da vode evropsku ubiju, otvaraju put od dva km, I dovode da igraju kola, mnogo primitivan narod.

  9. Ne znam ko preti ratom, samo znam, dragi Predsednice, da Vas prijatelj Dodik svako malo preti otcepljenjem dela BiH kojim vlada kao Vi Srbijom. Katastrofalno !!!

    1. Sve je teže pratiti smisao i logiku ovih monologa „političkog doajena“ kako sam sebe voli da naziva sve češće.

  10. „zabrinuti smo zbog čestih pretnji ratom“???? Jedino sto je u ovim nesrecnim vremenima tvoje vlasti dobro je to sto je Srbija voljno slaba. Inace bi ti palio i zario Balkanom a i sire.

  11. Srpski državnici moraju da se sastaju, konsultuju oko zajedničkih nastupa, politike i niza infrastrukturnih projekata, koji treba da dovedu do homogenizacije našeg naroda.Sve dok imamo jedni druge kao podrsku nema razloga za brigu

  12. Ti po običaju mnogo pričaš i od toga ispunjavaš tek neki procenat. Ali si ovoga puta i mnogo prijetio, mada te niko ne uzima za ozbiljno, baš kao kad obećavaš med i mlijeko svojim žitejima i onima u drugoj državi.

  13. Nemojte nas samo vi braniti, jer cemo stati svi pod jednu sljivu u protivnom, bagro profiterska i ratno-huskacka..

  14. Jajincišenko i Laktašenko nam opet prodaju za bubrege, a narod zombiran šljamom iz parova i zadruga nema pojma šta nam ova dva dilkana spremaju. U tom Vašingtonu taj isti Jajincišenko neće smeti da pisne o RS, Dejtonu, 1244, jer oni njega ne dovode tamo da im on nešto priča, nego da mu izdiktiraju šta mora da uradi. Toliko o tome. Ovo junačenje pred domaćom javnošću je tragikomičnoi služi da se zamagli po kom „zadatku“ Jajincišenka privode u Vašington.

  15. Kako bi rekli Hrvati-obican scenski igrokaz u kom ucestvuju svi politicki akteri iz regiona. Dize se tenzija, onda se malo ohlade, a zatim pljackaska bratija nastavlja pustosenje ovih prostora-ekonomski i humanitarno. Samo glupi narod misli da ih neko brani od njih samih. Dok ne proradi govnjiva motka-nema napred.

  16. Vucic i Dodik,kunu se u Dajtonski sporazum,a iza ledja medjunarodne zajednice i dva naroda rade tajno na rasturanju BiH.Na delu pokusaj realizacija radikalsko nacionalistickog sna,RS kao kompenzacija za izgubljeno Kosovo.Sreca sto tu nasu ratnu elitu iz devedesetih niko vise ozbiljno ne uzima.

    1. Ja bih voleo da je tako i da tako može i da bude.
      Svakako bi bilo lepo da se Srbija ujedini sa Republikom Srpskom a tebi ako to smeta onda nisi Srbin.

    1. Veoma inteligentan i kulturan komentar si napisao !
      Baš me interesuje koju osnovnu školu si završio a ko si završio.

  17. Mi smo isti narod, i treba da se pomažemo u muci i nevolji a takođe da sarađujemo i zajedno proslavimo naše uspehe.

  18. Proslo je vreme ratova i pretnji na taj način, danas se problemi rešavaju mirnim putem i dijalogom

  19. Šta ti bi Vučiću, da moliš RS-u da misli na Republiku Srbiju i na njene interese? Ogromna većina građana RS-e, siguran sam misli na R.Srbiju i svojim ponašanjem ne šteti međunarodnom položaju,- ali sve je to nevažno, kada njihova trenutna vlast sve radi suprotno interesima svojih sugrađana a bogami i interesima R.Srbije. Ti to očigledno ne vidiš ili svesno srljaš iz jedino tebi poznatih razloga. Pa čoveče, shvati da je Dodiku jedino važno da njega i njegove privatne račune spasiš od Amerike i ostalih, pokušava da te zloupotrebi čoveče, seti se kako vas je nazivao, tebe i Nikolića, i u ovim teškim vremenima po građane R.Srbije ne dozvoli tamo nekom samozvanom srpskom lideru da ti zavlači i podmeće, jer još nije kasno da okreneš ćurak i otkačiš tog svojevrsnog preletačevića. Ja svakako nisam protiv ( i ako sam Bošnjak ) da materijalno R.Srbija pomaže RS-u, to i treba da radi, ali se to mora raditi na strogo namenski kontrolisan i transparentan način, jer se na taj način ne dozvoljava Dodiku i družini selektivno deljenje te pomoći. I zapamti, gospodine Vučiću, onog momenta kada se otope odnosi između Amerike i Dodika, sa ili bez tvoje pomoći, „simpatični Mile“ će te otkačiti i tebe i građane Srbije, a kruna takvog ponašanja će biti čak i priznanje nezavisnog Kosova. Zato, pod hitno nađi nekog drugog realnijeg, normalnijeg i nadasve poštenijeg, iz RS-e, za realizovanje ozbiljnih zajedničkih političkih i privrednih programa i projekata, na dobrobit i R.Srbije i celokupne BiH-e.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.