Zdravko Ponoš za Danas: Pitanje dana je kada će sa državnim počastima Vučić dočekati i Kurtija, kao Zedera, premijera nemačke pokrajine

Ostavite komentar


  1. Vučić insistira na globalnim pitanjima i stavlja ih u fokus Beogradskih izbora. Lepo, to bi mu i dao. Svaki opoziciono nastrojen građanin bi mogao da podnese prijavu lokalnom tužilaštvu protiv Vučica zbog kršenja Ustava i veleizdaje. Zamislite 100k prijava.

  2. I ovaj Ponoš je promašaj kao i njegove izjave,ne razlikuje se mnogo od Vučića.

  3. Zeder je najbolji nemacki politicar, harizmarican, vredan. CSU je ubedljivo pobedio na izborima u Bajernu.

  4. Pa valjda bi trebalo to da bude normalno? Mi smo izgubili rat koliko se secam, vojska i policija napustile teritoriju. Trebao si da se bunis kada smo odbili plan 1999 sada je kasno.

  5. Taj ce na crvenom tepihu doceksti i Zmaja od Sipova kralja stocara Republike Srpske ako ima neki interes da sebi podigne gledanost pred ovcama koje bleje za njim.

  6. Uvek iznova treba podsetiti: nemacke države članice (Bundesländer) nisu „pokrajine“, već konstitutivne federalne jedinice, vrlo pojednostavljeno uporedjeno – poput republika ranije SFRJ. Bavarska konkretno (pored Saksonije i Tiringije) nosi i u imenu države eksplicitno reč „Freistaat“ (doslovno: „slobodna država“), što predstavlja staru nemačku reč za „republiku“. Delimična suverenost (nemački termin: „Teilsouverenität“) država članica je ukorenjeno u istoriji Nemacke, nastale ne širenjem iz jednog monarhijskog jezgra već ujedinjavanjem vekovno etabliranih i medjunarodno priznatih monarhija (kao što je bila recimo Kraljevina Bavarska) i slobodnih gradova (recimo Hamburga) koji su do danas zadržali znatan nivo državnosti; po nemačkom pravu države članice ne izvode svoju suverenost iz Savezne Republike već ova istu priznaje. Bavarska dakle nikako nije „pokrajina“ već je treba nazivati državom članicom ili republikom.

    Ovaj komentar se odnosi samo na status Bavarske u okviru Nemačke i ne bavi se ispravnošću protokola Republike Srbije.

  7. Ja se jasno sećam njega iz vremena žutaća.On proziva ovoga a isti je ili gori od njega.Njegova želja za vlašću ga uvodi u bezumlje.

  8. „Pitanje dana je kada će sa državnim počastima Vučić dočekati i Kurtija“
    Kao i obično, Vučić će za tu priliku „podmetnuti“ svog fikusa, opravdavajući to da on nije premijer.

  9. Dobro ljudi, šta je ovo,svaki potez Vučića se po svaku cenu izopačuje,zar stvarno niste u stanju da shvatite da preko omalovažavanja Vučića,omaložavste državu i nas same,koji i šta je taj gospodin P. koji vam je glavni politički glasnogovornik.

  10. Aca je davno pomesao sve loncice, al’ to niko ne sme da mu kaze, niti on koga slusa.

  11. Šta ti je vojno lice sve zna samo ono zašta je školovan slabo izgubiše sve ratove

  12. Ja moju imovinsku kartu dajem na uvid a oni ako su pošteni nek je pokažu

  13. Uzasno se bespomocno osecaju rodoljubu kad citaju ovako nesto – izdajnik kritikuje izdajnika i samo im je cilj birba za vlast a Srbije nigde nema.

  14. Ne mogu da shvatim otkud tolika mržnja prema ponosu pa nije ponos nigde potpisao kapitulaciju to rade političari.predsednik premijer posle potvrde parlamenta.g.vucica niko nije ovlastio da pregovara sa kosovskim vlastima ili da potpiše nešto van ustava sve što je potpisao ili dogovorio je van ustava.samo zbog toga treba krivično da odgovara,ali i sudovi su pod njegovom kontrolom i sve institucije.dosce vreme kad tad ako ne pobegnu u rusiju kao marko milošević sa 23 milijarde maraka i nikom ništa.

  15. Samo je trebao da po Beogradu nakači Bavarske plavo-bele zastave, bez ijedne Nemačke zastave…to bi bila poruka za srpsko Kosovo koje je Nemačka priznala…. ali naravno ne sme.

  16. Simpatican mi je Ponoš, ali realno sta taj covek nudi sem sto stalno prica o Vucicu??

  17. Jedino što mi nije jasno je otkuda tolika zabrinutost od strane ,,opozicije“, koja je odavno bila za priznavanje KiM?? Molim odgovor.

  18. A šta opozicija hoće sa Kosovom?Izjasnite se više.Sasvim je u redu što Vučić prima zvaničnika iz Bavarske .Ponoš svojim glupim izjavama samo šteti opoziciji.Sve što Vučić uradi ,nije za osudu,nešto je i za pohvalu.Opozicija nikako to da shvati i kritikuje i što treba i što ne treba.

  19. Samo ujedinjeni protiv ovog zla bez sujete jedna ili dve kolone nije vazno

  20. Bayern i Baden-Württemberg su temalji Nemacke tu je takoreci sav razvoj i najsavremenija industrija.Najbogatiji i po meni najlepsi deo Nemacke.U Bayeru je CSU tradicionalno najveca partija ali oni deluju samo na teritoriji Bayera ne i na teritoriji cele Nemacke ali su u koaliciji sa CDU Tochterpartei odkad ja znam
    Söder je dobar politicar a Bayern dobra pokrajina zar privrednu saradnju.E sad kakve namere je Söder imao tom posetom to ce se kad tad cuti.

  21. Sve,o čemu maštate da će Vučić dočekati Kurtija, ostvariće vam sa sigurno,ali samo u snovima !Nada uvek umire poslednja !

  22. Danas već znamo, da znamo to, o čemu nismo znali, da znamo : Da nada uvek umire poslednja !

  23. Gospodine Ponos rasturiste vojsku, govorite o Kosovu, a na Kosovu niste bili,ali bi da budete predsednik pa da lepo rasturiste I Srbiji.

  24. Sta li ce vama pojedincima jos da nesmeta nije moguce da sve sto uradi gresa (stamota)

  25. Kako je krenuo primace i predsednike kucnih saveta umesto da ode negde pa da njemu prostiru crveni tepih

  26. Kad Ponos prokomentaris i to za Danas, a ne komentarise koliko je Bavarska otvorila firmi i koliko je radnika zaposlila, to ne komentarise.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.