Vučić: Beograd ne vodi medijski rat protiv Sarajeva već izbegava provokacije 1Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je negirao navode dela sarajevskih medija da zvanični Beograd vodi medijski rat protiv Bosne i Hercegovine, te da, kako je naveo, „izbegava svaku vrstu provokacija“.On je, tokom obilaska radova na obilaznici oko Kragujevca, ocenio da je „mnogo glupo to što rade“, te podsetio i na problem sa odlaskom šest policaja iz Srbije tokom turističke sezone u Republiku Srpsku.

Podsetio je da policajci iz Srbije, tokom turističke sezone, godinama unazad odlaze u Cenu Goru i Hrvatsku, te naveo da je to „izgleda samo u BiH problem“.

Kazao je novinarima i da je suština takvih navoda da oni hoće Srbiju „da uvuku u sukob“ da bi, kako je naveo, „SAD i ostali iz NATO reagovali protiv nas“.

„I to je suština svega ….hoće da okrenu Amerikance, Engleze, Nemce i sve ostalo da opet budu i vojno protiv nas i da oni opet ispadnu veliki pobednici“, kazao je.

Kako je naveo, zvaničnom Beogradu to ne pada na pamet i zato izbegava svaku vrstu pravokacije.

„Hoćemo u kilometrima puteva, pruga, novih fabrika da se takmičimo, a da pitam, kada će oni da imaju fabriku električnih automobila“, kazao je on.

Odbacio je navode pojedinih medija iz BiH da sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom vodi kampanju u kojoj vehabije predstavlja pretnju Srbiji.

„Ne vodim nikakvu kampanju, nikad vehabije nisam pomenuo, bar ne u prethodne tri, četiri godine. Izmislili ljudi“, kazao je Vučić.

Nagirao je stavove političara iz Sarajeva u vezi sa odlaskom turističkih policajaca iz Srbije u Republiku Srpsku tokom turističke sezone.

„Kad su bili u stanju da nađu problem što će u BiH da ode šest turističkih policajaca koji idu po celom regionu…Idu u Rijeku, Pulu, pošto ima naših ljudi koji vole tamo da odu, ako treba da pomognu“, kazao je om.

Kako je naveo, „Crna Gora pošalje, mi (Srbija) pošaljemo (policajce), nikakav problem niko ni sa kim nema“, a oni kažu, kako je naveo, to je novi vid agresije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u subotu 20. jula da neće biti raspoređivanja policajaca u Republici Srpskoj s obzirom da bošnjački političari u Bosni i Hercegovini „od najnormalnije stvari policijske saradnje u turističkoj sezoni kreiraju političke spletke i pretnje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari