Vučić: Bio sam zaprepašćen onim što je Evropa ponudila Tačiju i Haradinaju

Kosovo zavisi od Beograda, smatra predsednik Srbije

Ostavite komentar


  1. U pitanju je sunovrat jedne politike,zaricanje u „prilatelje,“dugo trčkanje za Merkelovom,jasan odnos Francuske na proslavi u Parizu,čvrst stav Engleske,Holandije,…..previše za sedam godina .To su rezultati i ministra spoljnih poslova(diletantski).

    1. Imaš bolje rešenje,način ili plan?Ako imaš,reci,mani se pljuvanja,a ako nemaš,mani se komentarisanja.

      1. @maliVuk
        Da li zaista verujes da jedan covek moze da da resenje, ma ko on bio? Ili da preformulisem da li bi ti resavanje ovog problema poverio samo jednom coveku?
        Ipak je ovo mesto za razmenu misljenja-komentara, pre nego za davanje konkretnih resenja.

      2. Koji si pa ti faktor da delis pamet drugima? Esi ti opasan ili samo prepametan?

        1. Niti opasan, ni faktor, ni prepametan, samo neko ko nije iskljuciv i obazriv je na recima i komentarima drugih.
          A sto se vi tako ljutite kad neko postavi pitanje? Da li je bilo uvredljivo?

          1. komentarisao sam @maliVuk a ne tebe. Mislim da se po rasporedu komentara to vidi?

      3. Naslov bombastican i sta je to EU ponudila Taciju i Haradinaju?

        1. Sta je ponudila?. To se od naroda krije. Ali dobro izgleda kao da se kao bajagi o tome govori i pise. Jer da narod zna pravu istinu , Vucic i Dacic bi sada bili u zatvoru.

  2. Svaki dalji razgovor o Kosmetu bih vršio uz tri uslova:
    1. Da se svi srbi koji su napustili Kosmet vrate u svoja prebivališta iz kojih su otišli.
    2. Da se svi albanci koji su došli na Kpsmet posle 1945 godine vrate u Albaniju i
    3. Da se raspiše referendum o odvajanju Kosmeta na kome bi učešće imali svi srbi rodjeni na teritoriji Kosmeta.

    1. @Paja…Zamalo sam pomislio da si ozbiljan!Svaka čast na sarkazmu!

      1. Pa kako bre da se srbi vrate na Kosovo kad su svoju dedovinu prodali albancima.

      2. Predsednik se, kao i Šojić, stalno nešto zaprepašćuje i iznenađuje. S tim što je Šojić lik iz priče.

    2. Kada pisete konentare mirate znati makar osnov gramatike. Narodi se pisu velikim slovom, sramota je „Srbi“ pisati malim slovom.

    3. 4. Da se svi Srbi koji su dosli sa Karpata posle 1400 vrate u Rusiju.

  3. Sta su ti simptomi teskog psihickog poremecaja.
    Mucenik odbija da prihvati da ga je Brisel postavio na vlast kada im je 2012te obecao da ce priznati siptarsko Kosovo, a sada im u ocajanju nudi: „.. da pronađemo kompromisno rešenje, što ne možemo bez dijaloga.“… ako je moguce sledecih 1000 godina?! ‘Kompromisno resenje’koje su oni za njega pronasli jos pre 20 godina – isto ono koj im u lice kaze da nece prihvatiti? … Ali bi da ‘razgovara’ … Bolest!!! … Zato se i boji SzS, ne sto su politicki jaci ili bolji od njega, nego zato sto su mentalno zdravi i nisu nikome nista obecali.
    Izgleda da je priglupi Brisel poceo da shvata sta mu radinjihov seseljev Radikal?

    1. ne bih bio tako siguran u to sto kazes, situacija je takva da svi koji su u igri ili su placeni ili ucenjeni, uglavnom po svojoj pameti ne rade..ni jedni, ni drugi ni treci koje jos nismo upoznali

    2. E Vaso,Vaso…koga se to Vučić boji? SzS-a,koji je sastavljen od sto babica?! Pa videli smo to i doživeli sa DOS-om. A što se mentalnog zdravlja tiče,pa Sergej Trifunović je prava uzdanica pokreta. Onakav rečnik,alkohol…tako neko da izađe pred svetske lidere i predstavlja Srbiju?!

      1. Zasto ti kroz prizmu Sergeja Trifunovica posmatras proteste?. Ja izlazim da protestvujem a za Sergeja sam sad prvi put cuo. I sta me briga za onog novinara Pantica. Obavestajne sluzbe Rusije i zapada rade po Srbiji sta hoce. Od kud ja znam ko za koga radi. Ja nikoga nisam zvao da mi drzi govore. Ja protestvujem i trazim smenu Vucica i Dacica i njihovo hapsenje. Nije tacno da time stavljam Srbiju u tezak polozaj. Naprotiv , dok se oni ne uhapse zapad nece shvatiti da mi nismo ovce koje mogu na silu da uteraju u tor. Lupetanja Vucica vise i ne slusam a kad vidim Dacica na TV-u odmah menjam kanal. Oni su potpisali „briselski sporazum“ i ukinuli nase institucije na Kosovu. Sad se obojica prave blesavi i lupetaju kojekakve gluposti narodu koji nema slobodne medije da sazna sta se dogodilo.

    3. Smesniji komentar nisam nikad procitao,cuj Aleksandar Vucic se boji SzS.Stvarno smesno.

  4. Ko visoko leti… A ovaj naš, leti li leti. Prizemlji se čoveče. Svima je u ovoj napaćenoj zemlji dosta politike i političara. Svi ste isti. Uradite jednom nešto pametno za narod.

  5. Nasu kamarilu Jeremic Djilas niko nije izabrao a ni ulica .Tacija je izabrala duboka drzava jos za vreme Klintonke.

    1. Bitno da ima ko zna sta dusmani rade…
      Ja bih na vasem mestu jos jednom procitao sopstveni komentar i zapitao se… bas onako…filozofski…da li pricam napamet? Duboka drzava, ajte molim vas, ili mozda i nije tako duboka kad vi znate sta ona radi/misli/sneva.

  6. Na Samitu u Berlinu je Pristini ponudjen ustupak za ukidanje taksi ali oni su to neozbiljno i neodgovorno odbili! Time su jasno stavili do znanja da ih dijalog sa Beogradom po pitanju Kosova ne zanima!

  7. Rešilo bi se to vrlo lako,samo kada se ne bi mešalo toliko zemalja i lidera. Recimo,kiliko i ko se mešao kada je rešavano pitanje Makedonije,oko njenog imena.

    1. Sta je obecano ? Veujrem da je to brzi ulazak u NATO, pa u EU pa u UN, i sve ostalo, kao i znacajna materijalna pomoc za obnovu i razvoj da ne bi trazili od Srbije ratnu odsettu.

      1. Teško da im je obećeno sve to, verovatno samo vizna liberalizacija. Vučić kao i uvek bespotrebno dramatizuje stvari.

  8. U Parizu 1. ili 2. Jula ponovo sastanak za nastavak pregovora. Srbija traži samo jedno ukidanje taksi.

    1. I kada nam ukinu te famozne takse onda ćemo konačno da progledamo i bićemo na krovu sveta!?? Nema nama spasa s ovakom pameću. Definitivno.

  9. „Njihova pozicija zavisi u potpunsti od Beograda“.Od Beograda nista ne zavisi.

  10. Nije mi jasno kako Evropa konstantno dozvoljava Tačiju i Haradinaju da prave sprnju od njihovih vrednosti…

  11. A kad svakog meseca daje nase pare za Jeremicevu NVO? tada ne razgovaraju? A sta je drugacije ocekivao od EU kad su ga smestili onomad u „stocni obor“(gde mu i jeste nesto), sve to njegovi drugovi i prijatelji

  12. Za opoziciju je nadlezan parlament a za Kosovo nije,koga vise bre farbate.Ko vise slusa ovu vlast,za nekoliko godina nece imati ko da nas leci,niti da nas uci..Srbija je u velikom problemu,da li to neko vidi,gde je Sanu,gde je Spc i ostali umovi..

    1. Viznu liberalizaciju po meni. Oko toga se sada natežu I to je sada sledeće, to im obećavaju.
      Mada Ameri ovde dominiraju, imaju dominantan uticaj na jedan narod u Evropskom dvorištu i Evropa tu ne može mnogo da učini. Što dosta frustriran Merkel i Makrona što nisu gazde u svom dvorištu.

  13. Srbija ozbiljno shvata pitanje Kosova a to bi trebalo da uradi i Pristina i ukine sumanute takse.

    1. Kakva politika takve i takse. Ili, kakvi pregovaraci takva i resenja. Steta sto nemamo ozbiljan pregovaracki tim, inace bi ove Pristinske pocetnike obrisali. Ali… steta.

    2. A vojsku Kosove ni ne pominje. A otetu privatnu imovinju, a povratak prognanih, a slobodu kretanja za Srbe iz GETA ili bar uvođenje lovostaja na Srbe

    1. Pa ako će mo baš da merimo: Klonton ga je dva puta potapšao po ramenu a sa Tranpom se je TRI puta rukovao – malo li je ?

  14. Desni politički centar na Balkanu ne postoji, sve su ekstremisti nesposobni za dogovore. Jedine dogovore pravi levi centar, kada se pogode u isto vreme na vlasti u bilateralnim odnosima. Tako je bilo sa S. Makedonijom i Grčkom, tako će biti i sa Kosovom i Srbijom.

  15. teska situacija kod kuce teska situacija u svetu pa eto izdrzi ga sad

  16. Izgleda da je veliki tata naredio Taciju i Haradinaju da u gostima ne primaju poklone!

  17. Takse.takse pa ako Srbija i njena ekonomija propadaju zbog neplasiranja robe na Kosovo verujtemi i treba da propadnemo da nas nema. Znači da smo debilna država i da nemamo mozga nimalo kad zavisimo od jednog dela države. Pa vrli vođa je sposoban zašto neizvozimo u recimo Italiju ili Francusku? (Zar Kosovo nije Srbija) Ne izvoziš u svoju republiku. ??????

    1. Mi JOS NEZNAMO sta su Vucic i Dacic potpisali u „briselskom sporazumu“. Kad su Siptari uhapsili Marka Djurica , Vucic se „izlanuo“ pred kamerama i pravdao da je Srbija „uredno trazila dozvolu Pristine“ da Djuric SME DA UDJE NA KOSOVO. Svet zna , ali mi Srbi NEZNAMO I NE DOZVOLJAVAJU MEDIJIMA DA NAM TO SAOPSTE. Sta prica Vucic , TO UOPSTE NE TREBA SLUSATI. On je uostalom JAVNO OBECAVAO da se nece kandidovati za predsednika Srbije jer ga to NE INTERESUJE. A onda se po ko zna koji put desilo sve SUPROTNO OD ONOGA STO JE REKAO. Ni ne zavisimo od „jednog dela drzave“ nego SVAKI DEO DRZAVE mora da ima mogucnost normalnog zivota. Kosovo je po rezoluciji 1244 deo Srbije. Sta ce carina na administrativnoj granici sa Kosovom?. Zasto su ljudi koji su spalili objekat koji je postavljen na administrativnoj grasnici hapseni od nase vlasti?. Sve ce to jednog dana doci na dnevni red i niko nece moci da izbegne procesuiranje.

    2. Tuzno ,za tebe, ali istinito.Da je Kosovo deo te vase drzave to se vidi na delu.Izgleda da si prespavao nekih 20 godine,ko i vasi danasnji politicari.

  18. E,sad naredi selidbu tvojih sledbenika i članova na srpsko Kosovo!

  19. Da je Kosovo zavisno od Srbije”?!?!?! Koja arogancija i bahatost tipična za balkanske luzere! Kosovo je nezavisna država i oni sto pregovaraju sa Srbijom je samo čin dobre volje kako bi postigli sporazum i živjeli u miru. Srbija svakim danom pokazuje nervozu i agresivnost izmišlja neprijatelje i “naoružava” se starim željezom. Ona nemoze podnijeti nikakav mir niti kompromis sa Kosovom jer joj to oduzima imidž potencijalne sile i regionalnog trublemskera koji će prijetiti Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Kosovu. Cisti imperijalizam opancarsko-palanackog tipa kojeg se svaki pošteni građanin Srbije stidi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.