"Jedina suštinska vest ovde jeste Bliski istok": Vučić uoči povratka iz Njujorka 1foto FoNet/Instagram predsednika Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić kaže za RTS, na kraju posete Njujorku, da nije lako vreme pred nama, da ćemo morati da radimo više i da popravljamo situaciju u rudarsvtu i energetici. Što se tiče situacije u svetu, ocenjuje da ne ide u dobrom smeru.

Predsednik Srbije je za RTS rekao da je u Njujorku, na zasedanju Generalne Skupštine UN, svakako bilo intenzivno, „ne samo za nas već i sve druge.

Vučić završava šestodnevnu posetu Njujorku.

Posle govora u Generalnoj Skupštini, imao je veliki broj susreta sa svetskim liderima, izveštava Javni servis.

Izdvojio je dva aspekta – jedan je politički, a drugi ekonomski, i ukazao da su oni isprepletani.

Napravljeni su neki važni kontakti što se tiče ekonomije, naveo je predsednik.

„Nije lako vreme pred nama, ali nije ni pred kim. Moraćemo da radimo više, snažnije i da popravljamo situaciju u rudarstvu, energetici, jer na poljoprivredu ne možete toliko da utičete, na sušu, kišu i vremenske prilike“, rekao je Vučić.

Kaže da je važno što industrijska proizvodnja raste, ali da je potrebno još investitora.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, Vučić je rekao da je imao teške razgovore, ali da ne može da govori o svim detaljima sastanaka koje je imao.

“Vrlo je komplikovan čvor. Moramo da čuvamo mir, da čuvamo živote, opstanak i napredak za naše stanovništvo na Kosovu i Metohiji, čuvajući pravno-političku državnost Srbije i interes svih građana Srbije“, poručio je Vučić.

Što se tiče situacije u svetu, ocenjuje da ne ide u dobrom smeru.

Jedina suštinska vest ovde, ističe, jeste Bliski istok.

„Bliski istok jede američku pažnju, nisam siguran da je to dobra vest za Ukrajinu. Evropa radi sve da zaustavi taj rat“, kaže Vučić, koji je naglasio da prioritet svega mora da bude zaustavljanje sukoba u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari